Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-05-27 07:00:00 • 3 min lezen

Willie Jones III Lantaren Venster Rotterdam 24 mei 2013

Als je vrijdagavond de zaal van Lantaren Venster binnenloopt ben je verrast. Tenminste als je een regelmatige bezoeker bent. Geen tribune of staanplaatsen deze keer maar tafeltjes met kaarsjes met stoelen er omheen. Alsof je in een jaren 50 jazzclub bent. Leuk gedaan!

Op het programma staat het Willie Jones III quartet. Een jazzdrummer die leiding geeft aan dit quartet. Met zijn muziek eert hij beroemde jazzdrummers als Philly Joe Jones, Art Blakey en Billy Higgins. Van 1998-2005 was Jones lid van Roy Hargrove's Quintet, waarmee hij vier cd’s opnam. Jones is te horen op veel albums van grote namen zoals Kurt Elling’s Grammy-genomineerde album Night Moves. Op zijn eigen label, WJ3 Records, heeft hij nu een cd met eigen werk opgenomen: Willie Jones III Live at Dizzy's Coca Cola, "Tribute To Max Roach". Max Roach is een van de grootste drummers in de geschiedenis van de moderne Jazz.

Het kwartet kent de volgende bezetting: Willie Jones - drums Jim Rotundi - trompet Anthony Wonsey - piano Chris Thomas - bas

De muziek komt voor zo'n jonge drummer wat mij betreft vrij ouderwets over in zijn benadering. De muzikanten lijken er ook niet heel veel plezier in te hebben en dat is jammer van de sfeer. Willie Jones geeft wel een paar mooie solo's weg en de bassist speelt muzikaal en gevoelig maar de muziek stijgt niet tot grote hoogten. De bovenstaande CD die na afloop van het concert te koop is van een sextet van een volledig andere bezetting en zeker de moeite van het beluisteren waard.

Voor het management: www.tiradomusic.nl

Deel via social media: