Zoek...
Nieuw album voor Utrechtse producer David Douglas

Nieuw album voor Utrechtse producer David Douglas

MUZIEKNIEUWS
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-04-14 07:00:00 • 2 min lezen

Dance / Electronic
6,5

David Douglas - Spectators Of The Universe

David Douglas is terug met zijn tweede album. Ook nu zit het album weer vol loom klinkende elektronica, ideaal voor de zonnige avonden die gaan komen. Naast producer is deze Nederlander die Utrecht als Homebase heeft, ook actief als videodirector en werkte in het verleden met namen als Blaudzun. Specatators Of The Universe is zijn tweede album en ook nu is het weer een album vol dansbare tracks geworden waarbij de elektronica als bijna vanzelfsprekend de basis vormt.

Label : Atomnation / V2


Soepele elektronische melodieën       
Natuurlijk hoor je muzikale invloeden en verwijzingen van grote namen als Daft Punk, vooral bij een nummer als ‘I Want You’. Het album kenmerkt zich door redelijk lome, uitgerekte synthmelodieën met daarover de wat vervormde stemmen. Nummers als ‘Highway Of Love’, ‘Lucine’ en ‘Lucid Moment’ klinken lekker loom en nemen je mee op een licht soepel deinende melodie maar spannend wordt het nooit echt. Bij ‘Pay No Mind’ worden de BPM’s wat omhoog geschroefd en ‘C’est La Nuit’ is enigszins verrassend door de Franse tekst. Afsluiter ‘It All Started’ is de meest lome track van het album en roept in de verte herinneringen op aan ‘Moments Of Love’ van The Art Of Noise, maar haalt dat niveau niet.

Eindoordeel
David Douglas borduurt op Spectators Of The Universe verder op de eerder ingeslagen weg en daarmee is het album niet vernieuwend of verrassend. Ideaal als achtergrondmuziek in een Beach club bij de volle zon en dertig graden met een verkoelend drankje in de hand. Als luisteralbum is het minder geschikt. Veel luisterplezier.

  

22 april; Plato, Utrecht
5 mei; De Helling, Utrecht
26 & 27 mei; Sniester festival, Den Haag
9 juni; Luxor Live, Arnhem

Dance / Electronic

Deel via social media: