Zoek...
Dead By April – Worlds Collide

Dead By April – Worlds Collide

Label: Spinefarm

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-20 07:00:00 • 2 min lezen

Metal
7,5

Dead By April – Worlds Collide

Het kan nog steeds omdat het april is. De Zweedse band Dead By April houdt er een wat vreemde titel van naam op na. Maar met de titel van het album Worlds Collide slaan ze de spijker op de kop. De wereld van pop en metal komen elkaar tegen in DBA. Een band waarbij gitarist Pontus Hjelm en zanger Jimmie Strimell de krachten in 2007 bundelen.

We zijn nu 10 jaar later en vele bandleden zijn de revue gepasseerd. Wanneer in 2013 ook de zanger Strimell werd vervangen bleek dat de honger naar perfectie van Hjelm groot was. Het gevolg was dat het een tijd duurde voordat het derde album Let Me Know het daglicht kreeg te zien. Maar het succes was daar. De band tourde door de wereld om hun kunst van de powerpop dat vooral bestaat uit de synthesizers sounds en de metal deed vermengen.

Met Worlds Collide weet de band de zangpartijen zuiver en strak neer te zetten en daar tussendoor hoor je de grunt rap om kracht bij de teksten te zetten. De keyboardsounds vliegen je om de oren met “Playing With Fire” en het wat agressieve “Warrior”. Maar hierdoor gaat de metal wel swingen en zijn de herkenbare deuntjes als breekijzer tussen het metal geweld gevoegd.
Our World Collide is bijna commercieel te noemen al weet de band hier de invloeden van Linkin Park en System of the Dawn goed te vermengen.
Dead By April past in dit kaliber maar zoekt de kracht vooral in de metal hoek dan de bovenstaande achts.


 

Metal

Deel via social media: