Zoek...
Legendarische Simple Minds bassist Derek Forbes op 3 maart live on stage in Zeist

Legendarische Simple Minds bassist Derek Forbes op 3 maart live on stage in Zeist

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-19 07:00:00 • min lezen

Pop

Derek forbes

Ter promotie van zijn recente album ‘Echoes’, komt de legendarische Schotse bassist en songwriter Derek Forbes op zaterdag 3 maart naar Zeist toe voor een exclusieve show. Forbes is mede-architect achter epische Simple Minds hits als ‘Don’t You Forget About Me’ en ‘Waterfront’. Hij ging na het succes zijn eigen weg. Tezamen met zijn eigen jonge en getalenteerde band brengt hij nu een spectaculaire ode aan het eigen Simple Minds oeuvre. Niet alleen een feestje voor fans van the Minds, maar ook voor liefhebbers van the eighties new wave en breed uitgesponnen synthpop.

Eind jaren ’80 neemt de tamelijk eigenzinnige Forbes afscheid van zijn bandmakkers Jim Kerr c.s. en gaat zijn eigen weg. Tezamen met voormalig Simple Minds drummer Brian McGee maken ze de transfer naar het Duitse Propaganda en gaan vrolijk door waar ze eerder gestopt zijn, namelijk met maken van hits. Propaganda kent met ‘Duel’ en ‘P:Machinery’ internationale successen, met de productionele handtekening van Forbes. 

Met het Japanse poprock act Oblivious Dust weet Forbes in Japan voet aan wal te krijgen, al is het maar van korte duur. Daarna volgen studioprojecten met o.a. Iggy Pop (album Soldier), samen met David Bowie en James Williamson ( The Stooges). Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Forbes  gaat weer live op tour.              

Tijdens de wereldtour met Big Country neemt hij het album ‘Echoes’ op. Maar liefst 11 Simple Minds songs en grotendeels zijn eigen geesteskindjes, maar dan zoals Forbes dat ooit voor ogen had. Het album ademt in alles de visie van Forbes uit: de eighties meets 2018. Voor Forbes is de cirkel daarmee rond.

Oosterkerk Zeist

Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist

Zaal open: 20.15 uur

Tickets: € 19.50

Pop

Deel via social media: