Zoek...
DeWolff komt met nieuw live album ‘Live & Outta Sight II’

DeWolff komt met nieuw live album ‘Live & Outta Sight II’

Uit op 14 Juni 2019 via Mascot Records

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-27 07:00:00 • min lezen

DeWolff komt met nieuw live album ‘Live & Outta Sight II’

De psychedelische blues rockers van DeWolff laten wederom horen waarom ze een van de beste live bands zijn op hun nieuwe album ‘Live & Outta Sight II’, welke uitkomt via Mascot Records op 14 juni.

Na de release van hun album ‘THRUST’ vorig jaar en de geweldige reacties die volgden won de band in februari de Edison voor Beste Rock Album. In de 9 maanden daarvoor speelde de band meer dan 100 shows in 13 landen, naast Nederland ook in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Litouwen, Italië, Denemarken, UK, Tsjechië, Oostenrijk en zelfs in Indonesië.

 

Het album is opgenomen tijdens een aantal Nederlandse shows: DeWolfffest in Tivoli, Luxor Live, Paard van Troje en EM2 gedurende hun tour van 2018-2019.

 

Terugdenkend aan de shows, herinnerd Pablo zich: “De show in Utrecht was echt waanzinnig. Van Gibson hadden we een Firebird gitaar gekregen om weg te geven aan een fan. Daarvoor hadden we een prijsvraag opgezet waarbij men een video van zichzelf moesten posten waarop ze een DeWolff liedje spelen op gitaar en het beste filmpje zou de gitaar winnen.” De winnaar van de gitaar, Sonny Ray, speelde met de band mee op het podium. Ook speelde een van hun beste vrienden en voormalig gitaar roadie Stefan Wolfs mee. Pablo: “Stefan is zelf een geweldige gitarist. Hij heeft een tijd aan de kant gestaan vanwege een vervelende ziekte. Het was dus nogal een emotioneel moment dat hij na bijna een half jaar weer op het podium stond.”

 

Veel van de nummers op ‘Live & Outta Sight II’ komen van het album ‘THRUST’ wat aangeeft hoe goed deze nummers zijn aangeslagen bij de fans. Pablo legt uit: “Zodra we de nieuwe nummers live gingen spelen begonnen ze een eigen leven te leiden. De album versie werd als basis genomen en als we dan samen speelden en er echt lol in kregen dan ontstond er altijd een soort 2.0 versie van de song.” Op de plaat staan nieuwe publiek favorieten als ‘Double Crossing Man’, ‘Deceit & Woo’ en ‘Big Talk’, maar ook oudere favorieten ‘Medicine’ en ‘Don’t You Go Up The Sky’.

  

Op het moment dat ‘THRUST’ de top 10 binnen kwam van de Album Top 100, vertrok de band op een Europese tour en  voor de eerste keer naar Indonesië waar ze speelden in Jakarta, Jogjakarta en Malang. Pablo zegt hierover: “Indonesië was te gek, maar ook echt een gekkenhuis. We werden daar behandeld als rocksterren en overal waar we kwamen wilden de mensen met ons op de foto.”

 

Het leven ‘on the road’ zit altijd vol avontuur.  Zo was er een show in Rusland op een festival voor bikers met vuur kanonnen, naakte fans en strippers, een gecancelde show op de Canarische Eilanden vanwege voedsel vergiftging en een aanhouding door 3 motoragenten met loeiende sirenes omdat ze bijna een van hun collega’s hadden aangereden. En later ook nog even  de bus in de prak gereden. En onderweg alles vastleggen en opnamen maken op de 4 tracks cassetterecorder voor het nieuwe album.

 

De zomer wordt weer druk voor de mannen van DeWolff met shows op o.a. Volt Stage op Sziget Festival (Hongarije), Krach am Bach Festival (Duitsland), Paaspop, Raismes Festival (Frankrijk) en ze gaan de support verzorgen voor Wolfmother in Utrecht.

Deel via social media: