Zoek...
 The Dunc van  492 punten!

The Dunc van 492 punten!

Duncan Laurence wint na 44 jaar 64ste Eurovision Songfestival.

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-19 07:00:00 • min lezen

Pop

DUNCAN LAURENCE WINT EUROVISIE SONGFESTIVAL 2019

Duncan Laurence heeft na een zinderende finale de 64e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Met zijn single ‘Arcade’ behaalde de 25-jarige Nederlandse singer-songwriter in Tel Aviv de eerste plaats. De laatste keer dat Nederland won in het Eurovisie Songfestival was in 1975 met Teach-In en het nummer 'Ding-A-Dong'.

Duncan Laurence werd internationaal al lange tijd gezien als grote kanshebber voor de winst dit jaar. Sinds zijn debuutsingle ‘Arcade’ in maart werd gepresenteerd als de Nederlandse inzending behaalde het nummer al verschillende successen. Zo heeft de single inmiddels al de platina status en was het de afgelopen weken de meest gedraaide liedje op radio.

"This is to dreaming big. This is to music first!" aldus Duncan in zijn dankwoord.
 
In 2014 deed de singer-songwriter onder zijn eigen naam Duncan de Moor mee aan The Voice of Holland. Daar nam Ilse DeLange hem onder haar hoede en bereikte Duncan de halve finale.

Via diezelfde Ilse DeLange werd Duncan met ‘Arcade’ voorgedragen als mogelijke Nederlandse inzending dit jaar. Samen met onder anderen Hans Pannecoucke (regie) en Ignace d’Haese (licht) maakte ook Ilse deel uit van het creatieve team rondom de performance op het songfestival
 
'Arcade' is de eerste single van het debuutalbum dat later dit jaar verschijnt. Op 5 en 6 juli treedt hij op in Paradiso in Amsterdam. Beide shows zijn uitverkocht.

Pop

Deel via social media: