Zoek...
Een avond alleen met Terry Bozzio (US)

Een avond alleen met Terry Bozzio (US)

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-10-05 07:00:00 • min lezen

Een avond alleen met Terry Bozzio (US)

Terry Bozzio is een van de bekendste drummers aller tijden. Zijn naam zal altijd in één adem genoemd worden met het stuk “The Black Page” wat hij componeerde en uitvoerde op “Zappa in New York” (1977). De compositie “The Black Page” bevat zoveel noten dat de pagina letterlijk zwart ziet, vandaar de titel. Een legendarisch drumnummer en nog steeds een meesterwerk.

De Amerikaan drumde naast Frank Zappa, ook bij Thin Lizzy, Mick Jagger, Dweezil Zappa en Jeff Beck maar is zeker ook bekend om zijn eigen werk. in 2004 was meesterdrummer Terry Bozzio in Tilburg het middelpunt van Traces of Rhythm, met optredens op diverse podia in de stad. Hij speelde toen in met Martin Fondse en Eric van der Westen.


Bozzio bouwde zijn eigen 62-delige drumstel, waarop hij naast percussie ook melodieën kan voort- brengen. Deze creatie noemt hij zelf een ‘microkosmisch orkest’ en daar kunt u het alleen maar mee eens zijn. Deze techniek maakt van Bozzio een onevenaarbare drummer en muzikant!


Terry Bozzio viel altijd al al op door zijn intense en spirituele drumstijl, waarbij hij complexe, vaak polyritmische patronen tot een geheel smeedt. Tot op heden blijft Bozzio de grenzen van zijn kunnen verleggen. Sinds de jaren negentig heeft Bozzio zich vooral, zij het niet exclusief, geprofileerd als solodrummer. Het lijkt Bozzio’s missie te zijn om te laten zien hoe slagwerk aangewend kan worden om er ritmisch en melodisch (en als het aan hem ligt wellicht ook harmonisch?) muziek mee te maken.


Een ware sensatie op het podium en sowieso een must voor alle drummers.


Terry Bozzio staat op zaterdag 14 oktober in Paradox. Aanvang 20:30, zaal open 19:30 uur. Entree €12.00 - €15.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Deel via social media: