Zoek...
Zomerconcerten op een dak in Amsterdam

Zomerconcerten op een dak in Amsterdam

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-05-12 07:00:00 • 3 min lezen

Elf zomerconcerten op een dak in Amsterdam-Noord

On the Roof presenteert de zesde editie van het zomermuziekfestival onder de sterren op een prachtig, wijds dak in een vergeten hoek van Amsterdam-Noord. Op 11 avonden - tussen 2 juni en 25 aug - kan je er live muziek beleven en beluisteren, terwijl je de zon in het IJ ziet zakken. Op het programma staan ontmoetingen met jazz, world en impro.

Avontuur op het dak

Idee en programma komen uit de koker van muzikant Felix Hildenbrand, die artiesten op dit dak uitnodigt die hem raken en fascineren. Hildenbrand: “Er zijn ontzettend veel steengoede muzikanten die je te weinig op de podia ziet omdat hun muziek niet mainstream genoeg is. Aan de andere kant zijn er legio muziekliefhebbers die graag verrast willen worden. Eén en één is twee. Het is bijzonder om te merken dat publiek het festival omarmt en ieder jaar de weg weet te vinden naar ons dak voor muzikaal avontuur.”

Amsterdamse scene
 

Op het programma staan artiesten met roots uit de hele wereld, maar de meeste van hen bewegen zich in de Amsterdamse muziekscene. Xavi Torresbijvoorbeeld, is een talentvolle Spaanse jazzpianist die vanuit Amsterdam bezig is aan een opmars met zijn opvallende trio. Maar ook de fenomenale Amerikaanse drummer Michael Vatcher behoort - nog heel even, hij verhuist binnenkort naar New York - tot de Amsterdamse garde. De afgelopen dertig jaar ging hij hier talloze samenwerkingen aan. Tijdens On the Roof krijgt Vatcher carte blanche voor twee zinderende afscheidsavonden. Shishani & the Namibian Tales reizen regelmatig naar Namibië voor inspiratie, maar de muzikanten vonden elkaar in Mokum. Datzelfde geldt voor folk/jazzformatie Tiltan en strijkkwartet Zapp4.

Natuurlijk is er ook plaats voor buitenkansconcerten van internationale grootheden. Dit jaar is dat de albumpresentatie van de Kaapverdische zangeres Carmen Souza (openingsconcert) en de Nederlandse première van de zoetgevooisde Braziliaanse maestro Márcio Faraco.

On the Roof is geliefd vanwege de luisterconcerten in een intieme huiskamersetting – en berucht omdat het zo snel uitverkoopt. De capaciteit is beperkt: er kunnen per avond rond de 100 mensen komen luisteren, dus vis niet achter het net!

Deel via social media: