Zoek...
Geef vrijheid door

Geef vrijheid door

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-04-18 07:00:00 • 2 min lezen

-

Geef vrijheid door

Op 5 mei viert heel Nederland de vrijheid. Het thema van dit jaar is 'Geef vrijheid door'. Omdat vrijheid met regelmaat onder druk staat is het goed om te onderstrepen hoe belangrijk de waarde en betekenis van vrijheid, democratie en rechtstaat zijn. Mpodia is er bij in Den Haag.

Op 5 mei is het zover, dan vieren we door heel Nederland de vrijheid. Muziekfestivals vinden plaats van Vlissingen en Roermond tot Leeuwarden en Groningen. Mpodia zal aanwezig zijn om verslag te doen van het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Meerdere podia op het Malieveld zijn gevuld met verschillende muzikale acts. Je hoeft je geen moment te vervelen. Ook in de weken tot aan 5 mei worden in Den Haag tal van activiteiten georganiseerd. Van debatten, wandelingen en tentoonstellingen tot films, lezingen en concerten. De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft gisteren deze Haagse vrijheidsweken geopend.

“Vrede en vrijheid zijn geen geschenk”, zei Krikke in haar toespraak. “Vrede en vrijheid zijn mensenwerk. En juist daarom is het zo goed dat wij daar tijdens de Vrijheidsweken bij stilstaan. Als we dat ergens moeten doen, dan wel hier in Den Haag, de stad waar het Duitse bezettingsregime zijn hoofdkwartier vestigde. De stad die bijna haar gehele Joodse bevolking verloor.”

Krikke riep in haar toespraak op om “scherp te blijven” en “niet achterover te leunen”. “De Haagse Vrijheidsweken geven wat dat betreft het goede voorbeeld. Al vijf jaar lang.”

Bekijk het programma van de Haagse Vrijheidsweken
Bekijk het programma van Bevrijdingsfestival Den Haag

Deel via social media: