Zoek...
Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2018-07-10 07:00:00 • min lezen

hard rock / Hiphop / Indie / Pop

Geen plek om af te koelen tijdens Metropolis

Er was figuurlijk gezien geen enkele plek om af te koelen tijdens de 30e editie van Metropolis in Rotterdam. Met de heetste opkomende acts van nu werden drie podia gevuld. Er waren twee grote tenten en terug van weggeweest 'The Garden', de plek waar Nederlands hiphoptalent en vier jonge talenten onder de noemer Talent Stage konden 'shinen'. Een van de vier jonge talenten werd als winnaar bestempeld: The Frontiers uit Spijkenisse. Deze hardrockband wordt middels een uitgebreid prijzenpakket door Metropolis en de Popunie op weg geholpen.

Ook letterlijk gezien was het overal heet met temperaturen ver boven het gemiddelde van alle 08 juli's door de jaren heen. In het begin van de dag kon je nog ontsnappen aan de hitte door een van de twee tenten in te duiken, maar naar mate er steeds meer publiek op Metropolis afkwam, lukte ook dat niet meer. Uiteindelijk zijn zo'n 36.000 bezoekers naar het festivalterrein gekomen. Niemand die het deerde, er werd juist volop genoten van het weer en van bekende en voor velen nu nog onbekende acts.

Zo kwam Kraantje Pappie als inmiddels een van de bekendste rappers van Nederland een fijne show geven waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zichtbaar van genoten. Overal zag je mensen meezingen en rappen. Kraantje Pappie stond in 2012 ook op Metropolis en dat jaar werd het jaar van zijn doorbraak, dus Kraantje wilde maar al te graag nog een keer liefde komen geven op dit festival.

Tamino (donkere, melancholische pop) en Petit Biscuit (een Frans jonkie dat electromuziek maakt) krijgen van mij een dikke kans om groot te worden. Eerlijk gezegd heb ik dit keer geen enkele act gezien die slecht was. De ene band heeft wel een betere on stage performance dan de ander, maar elke act kan daarin groeien. Veel enthousiasme bij het publiek ontstond ook bijvoorbeeld bij Caroline Rose (serieuze liedjes in luchtige pop), Confidence Man (verslavend, frisse popliedjes) en ToGo All Stars (afrobreat, jazz & voodoo). Maar welke bandnaam (bijvoorbeeld Arcane Roots en Alice Merton) ik ook noem hier, iedere act had zijn eigen kwaliteiten.

Hou de festivalkalenders in de gaten voor de editie van 2019, want dit festival wil je gewoonweg niet missen.


hard rock / Hiphop / Indie / Pop

Deel via social media: