Zoek...
Ghost - Prequelle

Ghost - Prequelle

Label: Spinefarm/ Caroline rec.

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-27 07:00:00 • min lezen

Rock
8,5

Ghost - Prequelle

Het verhaal rondom de rockact Ghost (in VS Ghost B.C.) blijft een mooi verhaal. Daar waar ooit in Zweden de band begon, zijn de leden inwisselbaar. Aangezien men allen maskers dragen en geschminkt zijn, is het concept dat iedereen vervangen kan worden. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse rockact KISS.

De heren weten met hun metalrock in 2016 een Grammy te winnen met het nummer ‘Cirice’. De zanger, die door het met een Pauselijke naam door het leven gaat, is het meest belangrijke binnen de band. De Grammy werd tevens gewonnen door hun live performance en met Tobias Forge (Papa Emeritus III ) van de band Magna Carta Cartel weet de band nadien toe te geven dat aan hem de eer was gegaan.

Inmiddels is er na het live album Ceremony & Devotion een nieuw album, nieuw thema-zanger Cardinal Copia en misschien een nieuwe band. Met Forge als zanger, is er wel een stabiliteit gevonden al hangt men hier een nieuw thema aan valst.  De metal is ingewisseld voor een stevig melodieuze metal rock. Opvallend is een nieuwe Paus Papa Nihil… ja Paus Weinig speelt de saxofoon en is enkelt op de plaat aanwezig. De singel ‘Rats’ is al heerlijk vel en aanstekelijk en het ‘See The Light’ is melodieus tot symphonische rock te noemen. Met het instrumentale ‘Miasma’ weet men de symphonische sound helemaal uit te werken. Veel toetsen die afgewisseld wordt met gitaren en een heerlijke drive.
Het ‘Dance Macabre’ is een van de meest swingende songs van het album. Een radio vriendelijk nummer dat hunkert om een hit te worden. Het donkere ‘Pro Memoria’ is prachtig te noemen. De luchtige sound met de tekst om de dood niet te vergeten kan de wenkbrauwen even opheffen maar het nummer is te mooi om er zomaar aan voorbij te gaan.
De rest van het album kent dezelfde sfeer en weet je aandacht vast te houden. Een van de mooiere album van dit jaar. (Tip; beetje jammer van de kleine letters die in een cd worden geprint, dus koop het album op vinyl)

Rock

Deel via social media: