Zoek...
TWOOLS Scapino Ballet

TWOOLS Scapino Ballet

Foto Joris-Jan Bos

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2018-06-07 07:00:00 • min lezen

Dance

TWOOLS Scapino Ballet

TWOOLS beleefde zijn eerste editie in 1999 en is al bijna twintig jaar een kleurrijke staalkaart van het moderne ballet.
Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.
Artistiek directeur Ed Wubbe nodigt voor deze editie een nieuwe generatie creatieve makers uit die op een persoonlijke manier stil staan bij de tijd waarin we leven.

De makers:
Joeri Alexander Dubbe is een vernieuwende choreograaf met een verhalende danstaal. Zijn dansstuk gaat over de puurheid van de mens in een wereld die snel verandert. 
Fang-Yu Shen laat met een mix van westerse en oosterse dansstijlen realiteit en fantasie op fascinerende wijze door elkaar lopen. 
Marcos Morau trok in 2016 bij Scapino al volle zalen met Pablo. Zijn choreografie voor TWOOLS gaat over het dramatische verlies van een Koreaanse schermster op de olympische spelen. 
In het werk van Ryan Djojokarso staan relaties en sociaal gedrag centraal. Als in een natuurdocumentaire kijken we naar een groep mensen, op zoek naar een relatie. 
Maciej Kuzminski won de Scapino Productie prijs en maakt een dynamisch stuk over de mens die zich staande moet houden in een wereld die nooit stil staat. 
Miquel G. Font maakt theatrale dans en ontrafelt in zijn nieuwe choreografie de relatie tussen twee mensen.

Naast dans en beweging hebben de choreografen ook bijzondere lichtsculpturen en vernieuwende compilaties van muziek en geluid toegepast.

TWOOLS 2018 prikkelt alle zintuigen.

Speelt nog t/m 10 juni in Theater Rotterdam Schouwburg

30 november Theater aan de Schie. Schiedam
Dance

Deel via social media: