Zoek...
All Them Witches interview

All Them Witches interview

drummer Robby Straebler over Nothis As The Ideal

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-20 07:00:00 • min lezen

All Them Witches interview

De psychedelische blues rock band All Them Witches weet al 9 jaar het publiek te hypnotiseren met hun zware sound dat wat doet denken aan Black Sabbath en Mountain. ‘Na het vertrek van Allan Van Cleave als toetsenist wilden we meer een heavier album maken en dat lijkt me gelukt’, verteld drummer Robby Straebler van ATW.

De man kent meerdere talenten dan alleen drummen waaronder het maken van de cover. “Ja het is niet alleen mijn credits hoor. De zoon van mijn vriendin heeft de binnenkant gedaan. De fleurige bloemen lijnen heeft hij gedaan en ik heb het hoofd hierin geplaatst. De 333 die er in staat kent diverse betekenissen en een daarvan is dat we steeds beter gaan worden.”
 Nothing as The Ideal is de titel van het album. “Er is niets dat het ideale haard. We zijn in London geweest om dit album in de beroemde Abbeyroad studio’s op te nemen. Ik geloof dat je de energie krijgt in waar je bent en wat er om je heen is. Dat was wel bijzonder in deze studio. Als band hebben we hetzelfde proces van opnemen toegepast. Dat is niet het verschil maar de ruimte waarin je bent had wel invloed op wat we deden. Het was een keus om hier naar toe te gaan om deze ervaring op te doen. Wat er in het verleden daar allemaal is opgenomen kennen we voor een groot gedeelte. De Beatles enzo en dat heb je dan ook in je hoofd wanneer je daar aan het opnemen bent. We zijn daar 7 dagen geweest om op te nemen en dat was het. De mix hebben we thuis gedaan en dan proces hebben we rustig thuis kunnen doen.”

‘Hier konden we de drumkit bijwerken tot de ideale sound, wat voor mij erg belangrijk is.’ “Voor mij is Rats to Ruin een van de hoogtepunten van het album. Het heeft een heerlijke sfeer waarin we alles in hebben uitgewerkt. Het album is heavier en gelijk is het ook open. We hebben geprobeerd om hier een echt album van te maken en niet allerlei losse songs.‘

“Het zou mooi zijn dat we eind dit jaar nog kunnen spelen en dan zijn er plannen om naar Europa te gaan. Maar we weten op dit moment niet of het allemaal doorgaat. Het kan ook zijn dat het pas over een half jaar gaat worden.’ Inmiddels weten we dat de band op zaterdag 2 oktober 2021 naar Europa komt en dan hopelijk  in de Amsterdamse Paradiso staat.

Deel via social media: