Zoek...
Amund Maarud verteld over Lucky Lips en Amgala Temple

Amund Maarud verteld over Lucky Lips en Amgala Temple

en de kracht van zijn muzikale vrienden

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-08 07:00:00 • min lezen

Blues / Country

Amund Maarud interview

Het is de Noorse gitarist en zanger Amund Maarud die zijn periode van blues rock nu weet om te zetten naar de country sound. “Hahaha, ja zo kun je het benoemen. Ik vind het heerlijk om in verschillende stijlen van de muziek mee kundig te maken. Het is een soort hobby om country te spelen en eindelijk kan ik het op album uitbrengen.”
Wij spraken de Noor en hij verteld over zijn nieuw album met Lucky Lips en zijn albums uit het verleden.

Met Amgala Temple wist Maarud al een andere koers te nemen. “Ja het gaat om de uitdagingen en op te blijven groeien in de muziek. Het gaat mij om een betere muzikant te worden. Er is meer in leven dat een muziekstijl.”

Amund werkt al enige jaren met zijn broer Hendrik. “Ja, hij is tegenwoordig meer bezig met de producties van andere acts. Hij vertelde me om een country album te maken met the Lucky Lips. Ik ken ze al jaren hoor en was wat nerveus wanneer ik met hen dit album ging maken. Ik had wat demo’s gemaakt en de moed gevonden om hen het te laten horen. Ze waren hier wel enthousiast over en dat gaf me de zekerheid om verder te gaan.” “Het is een meerwaarde om met een gehele band dit te doen. Zij zijn een geoliede machine en voegen zinvolle onderdelen toe aan de songs. Dat is wel wat waard hoor.”
Kim E. Bergseth is een Noorse bekende singer-songwriter die haar genre aan de country laat schuren. “Ik ken Kim al vele jaren, ik denk vanaf 2001 en we hebben al wat geschreven. We hebben het album ‘Lost Soul’ gemaakt. Het is fijn om met mensen te werken die je vertrouwd omdat de creatie toch een kwetsbaar proces is. Zoals het ‘Translate My Instructions’.”

“Ik was bij een songwriters-seminar waar ik in contact kwam met Jace Everett. Mijn manager vroeg of we samen wat gigs wilde doen en dat hebben we gedaan. Hier kwam het nummer ‘My Guitar’   uit voort. Het is zeer bijzonder met hem te werken, omdat hij juist erg goed is in verhalen omzetten in een muzikale tekst. ‘Change of Heart’ is net zo’n verhaal. Ik heb het eerste couplet geschreven en de basis naar hem toegestuurd. Hij komt daarna met een volledig verhaal terug en exact wat ik in mijn hoofd had!”

‘Don’t Tell Me How To Spend My Time’ is een nummer dat lijkt op Grateful Dead’s ‘Friend of the Devil’ “Ik heb daar nog nooit zo over nagedacht joh, is dat zo?? Nu je het zegt …. Het nummer Grateful Dead ken ik is een van mijn favoriet. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit nummer in ons nummer is geslopen. Je bent de eerste die me dit verteld en je hebt gelijk. Ik ga het zo even uitvoerig beluisteren! Hahaha.


Blues / Country

Deel via social media: