Zoek...
Anders Bakke 's metalsaus

Anders Bakke 's metalsaus

over Beaten to Death album en tour

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-21 07:00:00 • min lezen

Beaten To Death zanger Anders Bakke

Het is de Noorse grindcore metal act Beaten To Death dat hun nieuw album Agronomicom enkele maanden uit heeft. ‘Het zijn hectische dagen tegenwoordig, het gaat goed met het album en mijn studie. Hier ben ik druk mee op dit moment.’ Dit verteld Anders Bakke, zanger van de Noorse grindcore act Beaten To Death,

De band is ontstaan als een soort side project. Ik ben er pas later bijgekomen. Toen het allemaal wat begon te lopen en hebben we besloten om hiermee door te gaan. We zijn nog steeds te zien in andere bands. Met dit grindcore format willen we wat anders brengen dan de meeste bands.” De invloeden van verschillende stijlen van metal hoor je de songs terug.” Het is nog steeds hard werken maar het is vooral fun en daar is het hier om te doen. Het is totaal anders in de andere bands waar het hard werken was om tours rond te maken  etc.”

“Als kind denk je dat je allemaal fun is, maar als je ouder wordt en je bedenkt dat je hier geld mee moet verdienen, dan wordt het anders. Het heeft nogal wat impact in je prive leven en sociale leven. Dat raak je het fun gevoel wel kwijt.”
“Met deze band is het vooral om de fun te doen, het is nooit weg om overal te spelen als je maar plezier in het spelen hebt. Dat hebben we zeker live!”.

Met de titels als ‘Boy George, Michael Bolton’ en ‘Extremely Run to the Hills’ is het duidelijk dat er veel humor in de band zit.
”Het is eigenlijk mijn domein om de teksten te doen. Ik doe een studie Argonimie, een studie over planten en veel meer. Hahaha. Hier komt het dan ook vandaan’.  Het idee is ook om de fun te laten zien voordat je het album uberhaupt hebt gespeelt. We moeten ons niet te serieus nemen, maar wel dat we humor en een serieus tintje er aan kunnen geven.”

“De enige die veel met andere bands speelt is onze drummer Christian Svendsen. Hij speelt in meerdere acts. Gothminister en Beaten To Death zijn dan wel de grote acts voor hem. Al is het wel eens lastig om de gigs rond te krijgen. Maar ja, we hebben allemaal wel jobs, familie en studie. Maar ja we proberen het wel om alles rond te krijgen. Het probleem ligt vooral in de beeldvorming van promotors omdat de een ons in de metal en ander in de punkscene gooit”

“Op de eerste album klinkt het allemaal meer punk en nu meer moderne metal. Het is het proces wat we iedere tijd doen. Tommy werkt in een studio en daar kunnen we altijd rustig een album opnemen. Dit is altijd al het proces geweest bij de opnamen. Het tijdsbeeld verandert onze muziek en dat hoor je dan ook weer. Het laatste album klinkt dan ook ontspannen en rustiger opgenomen. Dit komt het album gelukkig ten goede.”

‘We zijn druk bezig met de rehearsals voor diverse festivals, maar we hebben nog niet veel in Europa gespeeld eigenlijk. Het was met de vorige albums geen punt. Nu het nieuwe album extra goed wordt gewaardeerd blijven de concerten achter. We hebben een bookingsoffice nodig! Hahahaha.”
“Wij gaan de komende tijd ons eerst concentreren op een nieuw album en hopelijke krijgt dit net zoveel goede respons als deze. En dat er dan wel een tour aan gekoppeld kan worden.”


“Wanneer festivals en promotors ons willen boeken kunnen ze gerust mailen of jou mailen, ook geen punt!”

Deel via social media: