Zoek...
Billy Lockett interview over zijn Reflections

Billy Lockett interview over zijn Reflections

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-21 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter

Billy Lockett interview

De Britse piano man Billy Lockett uit Northampton kent in Engeland de reputatie als indie type met een stoere uitstraling. De man heeft net een nieuwe ep Reflections uit.

“Ik heb dit album al drie jaar geleden geschreven en opgenomen. Het label waar ik toen bij zat heeft het nooit willen uitbrengen. Ze gaven het eigenlijk mee terug. Dat heb ik toen herzien en opnieuw bewerkt en ben er nu best trots op!. Het is eigenlijk een best donker album. Toen ik het heb geschreven was ik eigenlijk in een donkere mood. Dit album symboliseert deze periode eigenlijk.”  Verteld de goedlachse man uit Engeland. “Ik ben blij dat ik een nieuw label heb, maar ik probeer ook meer vrolijkere songs te schrijven en dat heeft dan wel weer effect op nieuwe songs. Ik vind het maken van donkere trieste liedjes gemakkelijker dan vrolijke songs eigenlijk.”
“Het nieuwe album kent veel meer synths, beats en uptempo songs, al ben ik erg trots op deze EP hoor. Het nieuwe album kent op dit moment 5 nummer en ik focus meer op de kwaliteit van de songs dan de kwantiteit. Voor de andere EP’s had ik ruim 80 of meer songs klaarliggen, maar uiteindelijk bleek dat er maar een tiental echt goed te zijn en daarvan komen er 6 op het album. Nu ga ik voor een ander schrijven proces. Een proces waarbij ik totaal focus op een of twee songs en die uitwerkt tot het gewenste resultaat. Het kan dan ook nog even duren voordat het nieuwe album uit komt. Hahaha.”

“Met de EP heb ik veel met anderen geschreven, al vind ik het fijn om zelf de plaat te produceren. Ik vind het heerlijk om in de kelder te werken, Ik doe daar eigenlijk alles hahaha. Maar er zijn meerdere mensen bij betrokken en dat maakt dit album en het nieuwe album ook interessanter. Al vind ik het erg fijn om alleen te starten en dan het proces aan te gaan met muzikanten. Het is een experiment eigenlijk en dat is muziek altijd toch? Het maakt het ook zo interessant voor mij.”
 

De man scoorde hits met 'Call Me In The Morning',  ‘My Only Soul’ en ‘Every Time You’re High’ heeft nu op de nieuwe EP de hit ‘Talk’ te pakken. “Het was een vreemde tijd eigenlijk. Wanneer de lockdown van start ging was het eigenlijk de beste tijd voor mij. Ik zal al niet goed in mijn vel. Relatie problemen en drugs bracht ook niet veel goeds.  Het was het moment om mij te resetten als het ware en zo kon ik met Reflections mijn verleden afsluiten.  En het gaf me wel ruimte om te leren produceren. Ik heb bijna mijn hele leven getoerd en nu even niet en dan wordt je op jezelf gewezen. Het gaat hier trouwens steeds beter. Het is bijna normaal of eigenlijk het nieuwe normaal zoals ze het tegenwoordig noemen.”

Toch is het nummer ‘Begging’ voor hem het meest waardevol nummer “Ja het is echt en oprecht. Ik hou van de melodie en tekst met de productie alsof het helemaal klopt. Ik hoef het niet meer in de keuken aan mijn vrienden te laten horen. Het is nu volledig en dat maakt me trots op dit nummer, Het is voor mij far out the best song!”

“De komende tijd kan ik weer gaat toeren, al is het eerst in VK en daarna hoop ik weer naar Europa en Nederland te kunnen komen. Het doet me altijd goed om live te spelen. Al ben ik ook heerlijk bezig met het maken van een nieuw album. Hopelijk kunnen we live het nieuwe album spelen.”Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: