Zoek...
Interview met frontman Tom Ogden van Blossoms

Interview met frontman Tom Ogden van Blossoms

Youtube video
INTERVIEW
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-04-24 07:00:00 • 3 min lezen

Pop

Blossoms - Interview met Tom Ogden

Vrijdag 27 april is de officiële release van het tweede album van de Britste band Blossom. Afgelopen donderdag stonden ze als support act van Noel Gallagher in Afas en wij hadden de gelegenheid om zanger Tom Ogden vooraf te spreken.

Vertel eens wat meer over het verhaal van vijf jongens uit Stockport, een kleine plaats tussen Leeds en Manchester, die met hun debuutalbum de nummer één positieve wisten te veroveren in de UK-charts.
Ah, dat is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Vijf jongens die dezelfde focus en ambitie hebben en in de band uiteindelijk gelijkwaardig zijn. We hebben er hard voor gewerkt maar het is ook het verhaal van de juiste mensen op de juiste plaats ontmoeten op het juiste moment; dus een goede manager, een booking agent en dan is het eigenlijk een combinatie van beiden. En daar hebben we ook gewoon geluk mee gehad. “And Good Songs Of Course”

Ik hoor een klein accent?
“Do I got an Accent? Problaby, I’m from Manchester”

Jullie hadden twee jaar nodig voor dit nieuwe album. Hoe gaat zo’n proces?
Dag gaat best comfortabel eerlijk gezegd. Het gaat eigenlijk vanzelf. Op dit album staan zelfs werk dat we al aan het schrijven waren toen ons debuutalbum uitkwam. Er zit natuurlijk wel wat druk achter vanwege het succes van ons debuutalbum maar ook tijdens het touren ben ik bezig met het schrijven van nieuwe songs. Op dit moment doen we het wat rustiger aan omdat we druk zijn met de release van ons tweede album volgende week en we zijn natuurlijk druk bezig met optreden. Maar eerlijk gezegd heb ik altijd de motivatie om aan nieuwe liedjes te schrijven.

Als ik het album beluister hoor ik duidelijke invloeden uit de ‘80s waarbij synths een belangrijke basis vormen.
Veel nummers zijn geschreven met een synthesizer als basis en daarna verder uitgebouwd. Ook het vorige album had al wel deze sound maar we hebben die sound verder doorontwikkeld. Op veel nummers hoor je inderdaad de keyboards. Voor dit album zorgen de gitaren wat meer voor het ritme en de “drive” van het album en zorgen de synths juist voor het “sparklink of the album”. Maar inderdaad, je kunt er echt wel de invloeden uit de jaren ’80 uithalen maar evengoed klinkt het album eigentijds

Maar jullie waren nog niet eens geboren in de jaren ’80
Klopt, maar ook onze ouders draaiden deze muziek dus we zijn er toch wel mee opgegroeid. Een er zijn ook wel soundtracks die ons sterk beïnvloed hebben zoals de film Drive.

Is dat ook de link naar jullie site, waar je het thema van het computerspelletjes PacMan terugziet?
De site is eigenlijk “A Little Bit Of Fun”, we willen gewoon iets anders hebben dan andere artiesten, een beetje origineel zijn. Het is niet echt bewust als een thema uit de 80-er jaren gekozen of zo.

Ben jij de enige die aan nieuwe songs schrijft?
“Yep, It’s just Me”. Charlie, Josh en de rest van de bandleden schrijven niet mee

Wat mij opvalt is dat bijna alle nummers op het nieuwe album “uptempo” zijn; geen ballad op Cool Like You
Dat klopt. De nummers zijn a “lot faster”, We hebben vooral gekeken waar we ons konden verbeteren na het uitbrengen van ons debuutalbum en we willen dat alle nummers geschikt zijn om live een goede show neer te zetten. “Love Talks” is waarschijnlijk het meest rustige nummer van het album maar er staan inderdaad geen ballads op. Uitgangspunt was dat alle nummers “raak” zijn en om een “fun and poppy” record te maken.

Twee jaar geleden 2 weken no1. 1 positie in de UK  met jullie debuutalbum. Wat zijn de verwachtingen?
Eigenlijk hebben we die niet. “We’re just excited to get the record out”. En we weten niet of er een hit op zal staan. Het gevoel is in ieder geval goed en we hebben hard aan dit album gewerkt. “fingers crossed”. Fans zijn eerlijk dus als ze het bevalt, zal het album wel een succes worden.

Jullie zijn druk met de tournee, o.a. het voorprogramma van Noel Gallagher e 2 optredens in jullie “hometown” Stockport
Support Act van Gallagher is gewoon gaaf. En inderdaad twee optredens in Stockport. Het is natuurlijk gaaf om als band terug te gaan naar de plaats waar alles begon. Waar we vandaan komen en iedereen kennen. Tijdens de vorige tour deden we dat ook en ook dat was “great” om een show te geven at Stockport Plaza.Maar het is natuurlijk ook gaaf om als support act voor een groot publiek te spelen in Europese zalen. Vanavond weer een show en laten we hopen dat er wat fans van Gallagher ook enthousiast over onze muziek worden, haha

Pop

Deel via social media: