Zoek...
Bonfire interview met Ronnie Parkes

Bonfire interview met Ronnie Parkes

over het nieuwe album Roots

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2021-02-28 07:00:00 • min lezen

Rock

Bonfire interview

Wanneer Hans Ziller in de jaren 80 zijn band Cucumen tot Bonfire doopt weet deze band de aandacht te krijgen wat men verdiend. In de slipstream van het succes van The Scorpions, wordt het album Don;t Touch The Light gelanceerd. Met hun derde album Point Blank verschijnt hun single ‘Sword and Stone’ in de film Shocker.
“Afgelopen jaar verscheen het album ‘Fistful of Fire’ . op het moment dat we de release hadden viel de lockdown en viel alles stil,” verteld bassist Ronnie Parkes.

“We om de tafel gegaan om dit te bespreken. We hebben geen tour, wel een album, maar geen promo’s. Om maar wat geld te generen hebben we ooit wat kleine akoestische shows gedaan voor een paar honderd man. Dit was voor ons een prettige ervaring en eigenlijk willen we een akoestische tour organiseren. “ “Nu deze in deze tijd hebben kwam het idee om een akoestisch album te maken!”
“Nu we het idee hadden om een akoestisch album te maken, was dit wel leuk bedacht. Maar de Fistful of Fire album was nog maar net uit! Ja, met dit idee konden we het label niet overtuigen hoor. Om het toch voorelkaar te krijgen hebben we veel eigen materialen verkocht en konden fans participeren in het album. We hebben een pagina aangemaakt op het fundraising platform Start Next. Hier konden fans ook meedingen in de songs die nu op het album Roots staan.”

Het album kent dan ook een mooi overzicht van de songs van Bonfire door de tijd. “Het leuke is dat er veel songs op staan die we niet live spelen. Er staan songs op die Hans Ziller nooit live heeft gespeeld! Ready 4 Reaction is dan ook een extra leuke verrassing op dit album.”

“De laatste 5 songs van het album zijn bijzonder. Dit zijn de songs die speciaal zijn geschreven voor degene die hun ‘eigen Bonfire’ song op het album wilde hebben. Daar kon men op bieden en voor hen hebben we een song geschreven dat nu op deze plaat staat.”

De oude songs als ‘Staring Eyes’, American Nights’ en ‘You Make Me Feel’ hebben weer een vers en energiek sausje gekregen. Ja, de band is in 2015 volledig gewijzigd, het is vreemd om te zeggen maar de samenstelling waarin we nu spelen met Alexx Stahl, frank Pane, Andre Hilgers en natuurlijk Hans Ziller is bijzonder te noemen. We repeteren bijna nooit, wat ook wat onhandig is, omdat ik in US woon en niet altijd in Duitsland kan zijn. Toch is er een bijzonder chemie wanneer we samen spelen. Het zijn muzikanten van hoog nivo en dat merk je aan alles. Het is heerlijk om zo te mogen spelen.”

Het album is dan ook in delen opgenomen. Eerst de akoestische gitaren en Martin Erst uit de Point Blank periode heeft de toetsen in gespeeld, waarna de basis sectie is opgenomen en toen de zang. Dit is allemaal in periodes gedeeld en vastgelegd.”

“Er staan nog wel concerten gepland, maar we weten nog niet of die doorgaan. Ze zijn al eens doorgeschoven. Of we ook akoestische shows gaan doen dat weet ik niet helemaal. Er staat wel iets gepland. In London gaan we shows geven en op dezelfde dag gaan we eerder een akoestische show organiseren. Deze combinatie zal het gaan worden denk ik. Het is ook wel mooi om te doen omdat je veel verschillende songs kan laten horen en het ‘vergeten’ Fistful of Fire album ook te laten horen. “

Roots is een heerlijk rockalbum dat vooral verrassend is in de klankkleur en de akoestische gitaren weten zich mooi in de songs te weven. “Er zit nog een grapje in het album. In de songs heeft Hans allerlei bekende rockliedjes verstopt, waardoor je even denkt is dit..???... wanneer je ze allemaal vind stuur ze maar door. Voor degene die de meeste heeft gevonden hebben we een verrassing! Hahaha”

Rock

Deel via social media: