Zoek...
Bosshoss Sascha interview

Bosshoss Sascha interview

over Pinkpop en het nieuwe album Black Is Beautiful

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-07 07:00:00 • min lezen

Country / Folk / Pop / Rock

Bosshoss over

De Duitse band Bosshoss bestaat inmiddels 15 jaar en staan maandag voor de tweede keer op Pinkpop. “Ja, man fantastisch! We zijn druk in de repetities voor het komend weekend. Eerst de Rock am Ring Rock im Park en maandag naar Pinkpop!” De gitarist en medeoprichter van de populaire Duitse band Sascha Vollmer heeft er zin in. Samen met zanger Alec Vonkel start hij de band BossHoss, naar een song van The Sonics.

“De mensen kennen ons van de covers en dat is ook helemaal niet erg. We zijn dan ook begonnen als een cover band. Door de songs te veranderen in countryrock en folk songs, hebben we een eigen schare fans opgebouwd.”
Inmiddels ligt hun album Black is Beautiful in de winkels. “Dit album is eind vorig jaar verschenen en het is een album met alleen eigen songs”. “We zijn door de jaren heen steeds meer eigen songs gaan schrijven en dat heeft ook consequenties binnen de band. Hierdoor zijn er wat bandwisselingen geweest. Al is Black Is Beautiful een heerlijk rocknummer waarmee we de show ook gaan beginnen. Het is lekker fel, maar we doen live een combinatie van eigen songs en old classic covers.

De heren zijn ook jury in  The Voice Kids en voor Adults. “Dat is leuk joh, we hebben de winnaars uitgenodigd en het is een heerlijk verfrissend om zo met muziek om te gaan. Hierdoor is het album ook dichter bij ons komen staan”. “Met Mimi en Josefin werden we winnaar. Met hun hebben we de nieuwe single van het nieuwe album ‘Little Help’ opgenomen.” Ja deze rockers zijn dan ook kindervrienden en willen de ruimte geven voor al het talent dat voorbij komt. “Het is voor ons hetzelfde. Wij willen ook meer dingen doen en niet in een hokje zitten. Er is veel te ondernemen en ontdekken!”
 
Eind 2014 speelde de band als supportact voor Motorhead. “Dit was een geweldige ervaring voor ons. En respect voor Lemmy, hij was toen in goede conditie, al was hij wel mager. De man wist niet van ophouden en speelde alle sterren van de hemel. Veel respect voor deze man hoor en hebben er veel van geleerd als het gaat om live spelen.”

De band stond al eerder op Pinkpop. “Dat was me wat, het was ergens 2012? Ik kan nog goed herinneren dat er iemand in een roze olifantenpak het podium op kwam. We hebben het er nog wel eens over. Big Fun! En dat is ook waar het bij ons om gaat. Pinkpop staat voor ons dan ook voor big fun en dan hebben we een goede match! Dit jaar zullen we er zeker weer een goede show van maken dat verzeker ik je. Heerlijke songs van het nieuwe album, met wat good oldies. Wij hebben er helemaal zin in !”

Kom zeker even kijken wanneer je de kans  hebt om deze heren live te zien. ‘Er staat voor het komende jaar nog wat shows op de planning. We gaan zeker op de grensstreek spelen en hopelijk kunnen we ook wat shows in Nederland gaan doen. Het zou mooi zijn om jullie dat te zien!”

Country / Folk / Pop / Rock

Deel via social media: