Zoek...
Dave Vermeulen en Voltage geven Tom Petty een waar eerbetoon

Dave Vermeulen en Voltage geven Tom Petty een waar eerbetoon

Iduna 21 december 2018

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-27 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Rock / Singer-songwriter

Dave Vermeulen and Voltage geeft Tom Petty een prachtig eerbetoon

De blues rockende band Voltage wist vorig jaar hun album Around the Bend al uit te brengen. De komende tijd staat de band in het teken van Tom Petty. Inmiddels zijn de try-outs achter de rug en de kick off werd in Drachten gedaan.
“Al jaren lang luister ik naar Tom Petty. Toen ik vroeger in de platenzaak werkte, kwam op een gegeven moment de plaat MOJO uit. Mijn baas zei al: ”jij bent blues-fan. Probeer dit album eens. Misschien is deze plaat van Tom Petty wat voor jou.” Het album is wat meer blues gerelateerd en ik kende natuurlijk wel de hitjes maar had me nog nooit in Tom Petty zijn muziek geïnteresseerd. Met het album MOJO was ik wel verkocht, ja”

De zanger van de band The Voltage, Dave Vermeulen is voor veel mensen beter bekend als The Voice zanger uit de finale van het zesde seizoen. Hierbij werd Maan als winnaar betiteld en is Dave zich gaan richten op de songs waar hij dus echt van houdt.

Ik heb gehoord dat deze MOJO plaat eigenlijk helemaal niet goed is verkocht enzo, maar ik heb die helemaal kapot gedraaid joh. Misschien is het daarom wel, maar ik vind het album helemaal goed. Het is live ingespeeld en dat is al vet!”
De passie voor de muziek van Tom Petty is groot bij Vermeulen.  Het was dan ook een Free Falling toen hij verder op zoek ging naar het werk van de ondergewaardeerde meester.
“Toen ben ik alles gaan luisteren en kwam ik in aanrijking met zijn eerdere werk. Toen ging ik zelf muziek maken en dan voel je en weet je dat deze songs zo goed in elkaar zitten.

Tom Petty overleed vorig jaar op 2 oktober. Hij laat dan vele songs en hits na waaronder ’Into The Great Wide Open’ waar het festival is naar vernoemd. Al scoorde Petty vanaf 1977 al hits waaronder het ‘Refugee’, ‘The Waiting’, A Face in the Crowd’ en ‘Mary Jane’s Last Dance’.  
“Wanneer hij zelf overleed was dacht ik shit man hij heeft mij echt wel geïnspireerd met muziekschrijven en veel songwriters eigenlijk wel.”  “Ik dacht shit er gaat nooit meer iets nieuws uitkomen enzo, laten we dan een soort tribute maken dan. Mijn tweede gedachte was laten we er iets mee doen dan.”
Hoewel de man altijd in de schaduw heeft gestaan van Bob Dylan (TP was begeleidingsband van BD in de jaren 80)  en Neil Young werd snel duidelijk. “Wanneer ik tegen andere mensen zeg, ik doe een Tom Petty Tribute, dan is het wel zo dat mensen zeggen ik ken het wel ergens. Ik heb er ooit wel eens van gehoord. Maar ja met uitleggen van de songs dan valt alles wel op t zijn plek.


“Ik heb net een solo ep uitgebracht met Americana songs en met de blues rock van Voltage ligt het geluid erg dicht bij Tom Petty.”


In een goed gevulde zaal zag het publiek dat deze band ene prima tribute verzorgt van hun held. De songs worden perfect gespeeld zonder dat er een echte poging wordt gedaan om Petty te imiteren. Het klinkt allemaal van nature en daardoor is dit een waar eerbetoon aan de legendarische singer-songwriter.
Alle hits en classics komen voorbij. Het titelstuk van de Wildflower album, ‘You Don’t Know How It Feels’,  maar ook ‘Breakdown’, ‘Learning to Fly’ en the MOJO songs waaronder het ‘Jefferson  Jericho Blues’.

 

 We Won't Back Down tour 

29 DEC 2018
DOORNROOSJE - NIJMEGEN

10 JAN 2019
MEZZ - BREDA

12 JAN 2019
DE GIGANT - APELDOORN

19 JAN 2019
BIBELOT  - DORDRECHT

09 FEB 2019
DE BOSUIL - WEERT

28 FEB 2019
GEBR. DE NOBEL - LEIDEN

15 MRT 2019
SUGAR FACTORY - AMSTERDAM
23 MRT 2019
HEDON - ZWOLLE

30 MRT 2019
VOLT - SITTARD

31 MRT 2019
CACAOFABRIEK - HELMOND

Blues / Pop / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: