Zoek...
Leer Subterranean Street Society in 12 stappen kennen

Leer Subterranean Street Society in 12 stappen kennen

Win dit album!

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-16 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Rock

De Subterranean Street Society hun 12 stappen

Een van de opvallend goede albums van dit jaar is van een nog wat onbekende act. Subterranean Street Society begon als een one man band maar is inmiddels gegroeid tot een trio.
“De same old love story bracht me naar Amsterdam. The Love didn’t last but I’ve got a band in return!”
I’ll Leave Me Before You Do is de titel van het vorige album dat alweer wat jaartjes oud is. Ook dit was een album met verrassend goede songs. “Songs als Hurry en Stay spelen we nog steeds in de live shows.”


“Het verhaal begint met mijn vader. Hij had een drankprobleem en we hielpen hem al enige jaren. Uiteindelijk zette hij de stap naar de rehabilitatie om van de drank af te komen,” verteld gitarist en zanger Louis Puggaard-Müller. “In die tijd ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb ik het boek gelezen waar men de rehabilitatie mee doet in de kliniek. De 12 stappen programma vond in interessant om te lezen, zodat ik kon begrijpen wat men ondergaat.”

“Op een ochtend werd ik wakker en kreeg het idee om van iedere stap die  dit programma kent een song te schrijven. Het is dan een soort therapie voor mij om hoe hier mee om te gaan, inzicht te krijgen en zo ontstaat er een volledig concept album.”
“Ik zie het allemaal nu in een ander perspectief. Eerst zag ik het als een  interessant leesboek of filosofie boek. Niet zozeer voor alcoholisten. Maar het werd steeds interessanter om te lezen. Ik ben er doorheen gegaan vanuit een view van levenswijsheid.  Vanuit dat perspectief is het zeker de moeite waard om het te lezen. Dat veranderde mijn perspectief van de Anonieme Alcoholisten zoals dit ook is bedoeld. Je ziet het niet van de buitenkant wat er in iemand omgaat.”

Het is mooi dat deze stappen nu op een muzikale wijze te horen is en hierdoor laagdrempelig voor velen bereikbaar is. “Ik heb het tekstueel zo eenvoudig mogelijk gehouden zodat de luisteraar zijn eigen verhaal hier van kan maken. Soms is het erg directief geschreven waardoor het kan afstoten voor de lezer. Ik hoop dat ik het mooi heb vertaald.”

Het is dan ook een mooi album waarbij de inhoud ook telt.
Subterranean Street Society heeft hun album release show in de Melkweg zonder publiek moeten doen maar er is wel een live registratie van gemaakt.
Dit is te zien op Youtube waardoor je de eerste stap maakt om deze band te leren kennen.

Zeker de moeite waard om dit te zien. Hierbij de link:
https://www.youtube.com/watch?v=JhgHK8TP1wk

 

  

Alternative / Indie / Rock

Deel via social media: