Zoek...
INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2011-02-27 07:00:00 • 5 min lezen

Dry The River / 15 februari 2011

Het is weer de hoogste tijd voor een kort interview met een upcoming bandje Dry The River uit Engeland, ze zijn al genoemd als de belofte voor 2011.

Waarom noemen jullie jezelf Dry The River?

We noemen onszelf Dry The River omdat de namen Pink Floyd en Scorpions al bezet waren. Dat is eigenlijk de enige reden.

Hoe zou je jullie muziek beschrijven?

Onlangs zijn we beschreven als “hardcore gone soft”, waarvan we denk dat ze er niet heel ver naast zitten. I denk zelf dat we klinken als progressieve post-hardcore fans die proberen om heel hard folksongs te spelen.

Wat zijn jullie invloeden?

Die zijn echt heel erg verschillend in de band! Een aantal van onze bandleden luisteren naar jaren zeventig prog en metal, wat behoorlijk vermoeiend kan zijn als we busreizen hebben van tien uur. Onze violist Will heeft een klassieke achtergrond en Pete en ikzelf luisterden naar veel herriebandjes toen we opgroeiden, maar we houden ook erg van grote songwriters als Leonard Cohen, Paul Simon en Neil Young. We zeggen altijd dat de enige band die wij als Dry The River allemaal briljant vinden, Creedance Clearwater Revival is.

Wat is het verschil tussen Dry The River en andere bands in hetzelfde genre?

Ik weet zelf niet zeker in welk genre we zitten. Ik denk dat als je ons in de folk indeelt, dat we harder zijn en meer punk invloeden hebben dan andere folk bands. En als je ons indeelt als een post-rock of post-punk band, dan hebben we weer teveel folk invloeden in de kern van onze nummers, wat ook weer ongewoon is in dat genre. Eigenlijk zitten we er gewoon een beetje tussenin.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We vonden het heerlijk om in Nederland te spelen begin dit jaar, we hadden een leuke tijd en we kunnen niet wachten om weer terug te komen. Dus hopelijk zijn er nog mogelijkheden op festivals later dit jaar. In de tussentijd zijn we druk met het opnemen van ons debuutalbum dat hopelijk later dit jaar uitgebracht kan worden. We hebben echt een heel zwaar festival schema deze zomer, waar we ons heel erg op verheugen.

Nieuwsgierig geworden? Beluister de single 'New Ceremony' van Dry The River hier: http://soundcloud.com/dgrmusic/new-ceremony-mstrd

Deel via social media: