Zoek...
Ego Kill Talent  interview

Ego Kill Talent interview

Progmetal vanuit Brazilie met Theo vd Loo en Jonathan Correa

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-07 07:00:00 • min lezen

Metal / Progressive / Rock

Ego KIll Talent interview

Het is hier best beangstigend in Brazilië, verteld Theo van der Loo, gitarist van de Braziliaanse progmetal act Ego Kill Talent. “Jonathan (de zanger) woont is San Paolo en we zitten hier een compleet lockdown net als in Nederland. Het is alsof dit erger is dan de eerste golf. We krijgen steeds meer te horen dat er mensen zijn overleden die we kennen en dat de vaccinatie erg traag gaat. We moeten afwachten en dat maakt het ook lastig. Vorig jaar zijn we als band getest en besloten we om de studio in te gaan. We hebben 7 shows opgenomen en met verschillende setlijsten. ”
Jonathan: “Een 1 keer he?? Achterelkaar aan!!!”
“Het was een van de meest vermoeiende dagen die we hebben beleefd. Het is erg vermoeiend omdat je niet alleen live speelt en opneemt maar moet denken aan de audio, techniek en beeld. Het is anders dan live met camera’s, omdat je dan gewoon speelt. Maar nu zonder publiek. Het staat nu op Youtube en het heet Live On A Flatscreen! Dat was de laatste keer dat we elkaar samen hebben gezien.”
“Nee, nee! We hebben nog in een stadion gespeeld roept Jonathan en dat gedurende de pendemic een drive-in show in San Paolo. Erg weird. Het was zo vreemd dat je voor auto’s speelt. De mensen hoor je amper en zo zag je de lampen van de auto een flash geven, als applaus’. Erg vreemd maar wel cool.”

De progrock metal act Ego Kill Talent is opgericht door voormalig Sepultura drummer Jean Dolabella. Samen met Theo van der Loo werken ze inmiddels alweer 6 jaar samen. De band was regelmatig te zien in Nederland. Als supportact van Within Temptation en Shinedown promoten ze hun titelloos debuutalbum.

“Het was erg gezellig met Within Temptation. Het was fantastisch en erg gezellige mensen. We hebben veel lol met ze gehad en hebben nog steeds contact met Ruud en Stephan. Ze zijn enorm aardig en hebben ons erg geholpen.”
“Het is voor mij sowieso een bijzonder moment om in Nederland te spelen. Zoals mijn naam al aangeeft ben ik van Nederlandse komaf,” verteld Theo van der Loo. “Mijn tante leeft daar en we gaan daar meestal op bezoek wanneer we in Nederland zijn,  mijn vader is naar Brazilie verhuisd. Niet dat ik Nederlands kan spreken hoor, de Nederlanders praten altijd in het Nederlands terug. Hahahah.”
“We hebben diverse songs van het nieuwe album in Nederland geschreven.” “In de trein!” valt zanger Jonathan Correa bij. “Ja, in de trein hebben we het openingsnummer van het nieuwe album ‘NOW’ geschreven. En veel delen van verschillend delen. Wanneer we nu het nummer spelen doet me dat altijd denken aan Nederland.”
“We zijn erg blij met het album! We hebben dit album opgenomen in David Grohl’s 606 studio. Het is geworden waar de band naar toe wilde. Muzikaal gezien is het een mooie mix van heavy grooves en lekkere riffs en gelijk is het  melodieus. Met veel pre chorus en melodieën die powerful zijn en met de anti-climax melodieus.”

Theo verteld dat deze afwisseling veel van zijn zangkunsten vraagt. “Ja, man Ik heb een fantastische tijd gehad met de producer Steve Evetts (New Found Glory, Dillinger Escape Plan en Sepultura). Alles heeft hij gedaan en echt hij wist het beste uit mij te krijgen. Niet te geloven, het was een veldslag maar ben er zooo blij mee! Ik denk wanneer we weer op tour gaan dat ik extra longen nodig heb. I Have Too pfffuw man dat is even wat zeg. Het is fantastisch en het vreet energie.”
“Wanneer je terug kijkt in de composities is vooral de ruimte tussen de stukken dat de afwisseling geeft erg veel power geeft en energie geeft.” “Het moeilijkste deel is vooral de schreeuwerige gedeelten in de coupletten. Dat is denk ik het lastigste voor mij. Maar ga er nu volledig voor!”

De belangrijkste reden om naar Amerika te gaan om het tweede album op te nemen is dat we weg waren van huis. Een andere omgeving en geen input meer.  Het debuutalbum vind ik nog steeds erg gaaf hoor en om dit thuis te mogen doen was ook heerlijk. Maar he een album samen te maken in een ver land is voor de band gezond. Het was ook omdat we op dat moment in Los Angeles waren om met labels te praten en te gaan kijken wat we konden doen. Het was een combinatie om de gesprekken te doen en dit proces te doen was goed.
We zijn er drie weken voor de opname naar toe gegaan zodat we ook wat konden repeteren en de sfeer van L.A. te proeven. We hebben de pre productie daar gedaan en daarbij komt dat je in een atmosfeer komt dat er nieuwe songs kan worden geschreven. Het was een mooie ervaring om alles daar samen te doen.”

“We zijn daar in 2 studio’s geweest. Hoe heet die andere ook alweer?? Jonathan???”
“Geen idee Alice in Chains was daar”. “Ah We hebben daar kennissen die pedalen ontwikkelen die hebben Beetronics en daar hebben we een week gezeten. Daar hebben we het nummer ‘Our Song’ geschreven. Het was daar fantastisch om daar te zijn.”

De band had grootse plannen en hopelijk worden ze in de nabije toekomst nog uitgevoerd. “Ja, we zouden in Amerika toeren en in Europa en zouden dan starten in Amsterdam. We zouden met Metallica touren en alles is nu doorgevoerd naar 2022. Dan wordt het erg druk hopelijk! Theo van der Loo kan niet wachten om weer op het podium te staan.

“Het lijkt ons heerlijk om iedereen weer te zien en dragen een warm hart toe aan de Nederlandse podia en fans om daar weer te kunnen spelen.”

Metal / Progressive / Rock

Deel via social media: