Zoek...
INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2012-08-09 07:00:00 • 9 min lezen

Mpodia introduceert: Les Jupes

Nieuw vanuit de kern van Canada: de indieband Les Jupes. Met baritonzanger Michael Petkau en catchy maar vaak ook complexere arrangementen weet de jonge band in korte tijd veel fans te vergaren. Ze worden “Canada’s meest intrigerende acts in wording” genoemd en hun debuut Modern Myths ‘een triomf’. Genoeg reden om meer van deze upcoming band te willen weten. Michael Petkau vertelt ons graag het idee achter hun catchy single 'One Solomon's Oath.

1. Waar gaat ‘One Solomon’s Oath’ over? Het liedje heb ik geschreven nadat ik eindelijk over de break-up was met een. Ik had een gebroken hart en het duurde lang voordat ik over de breuk heen was. Het liedje gaat over het moment dat ik er klaar voor was om verder te gaan, de bladzijde om te slaan. Om een beter persoon te zijn en met mezelf af te spreken dat ik een hogere standaard zal nastreven dan ik deed.

2. Wat was het eerste gedeelte waar je op kwam? Het kwam er eigenlijk allemaal tegelijkertijd uit. Het kostte me misschien tien minuten om zowel de tekst als akkoorden te bedenken.

3. Wat was de inspiratie voor dit liedje? Zoals ik in vraag 1 aan gaf, het was voor mij een moment dat ik een nieuwe fase in ging en dit liedje luidt die nieuwe fase in. Het liedje ademt hoop, hoop om te doen waar ik behoefte aan heb en om zelfvertrouwen te hebben in het maken van kunst.

4. Was het een makkelijk liedje om te maken? Waarom? Ja, het vloeide allemaal heel natuurlijk in elkaar. Het liedje heeft ook een ontspannen sfeer. Het opnemen duurde niet langer dan dat het schrijven deed. We hebben het nu opnieuw gearrangeerd voor de live shows, en het klinkt nu zelfs beter dan voorheen.

5. Wat zijn de reacties op dit liedje? We krijgen veel positieve reacties, mensen vinden de tekst heel mooi en ze houden van de manier waarop we het live spelen. Het is een simpel liedje en we hebben een hoop complexere liedjes, dus ik denk dat men juist door die simpliciteit sneller kan waarderen dan de minder toegankelijke liedjes.

 

Deel via social media: