Zoek...
INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2012-08-15 07:00:00 • 3 min lezen

Mpodia introduceert: singer-songwriter Anna Aaron

Vol emoties en kracht weet de Zwitserse singer-songwriter Anna Aaron je bij de lurven te grijpen. Haar emotionele muziek met diepere lagen komt het best tot haar recht wanneer Anna Aaron haar vocalen enkel met piano begeleidt. Klein, intiem maar vooral ook vol van karakter. En soms verrast ze je met een steviger liedje waar haar band haar met veel energie bijstaat. Anna Aaron komt dit najaar voor twee shows naar Nederland. Voordat je dat concert mist omdat je haar te laat leert kennen, introduceren we deze stoere dame nu alvast aan je.

Lees hier Anna Aaron's uitleg bij haar single 'Sea Monsters'.

 

1. Waar gaat het liedje ‘Sea Monsters’ over?

Het liedje gaat over een gebroken relatie tussen twee mensen en de wijze waarop karakters kunnen botsen. Plus het gegeven dat je mensen die je liefhebt erg kunt kwetsen, omdat je soms nog te veel bezig bent met het bestrijden van je innerlijke demonen. Het liedje heet ‘Sea Monsters’ omdat het plaatje van zeemonsters als symbolen voor seksualiteit mij altijd heeft aangesproken. Het beeld past goed bij het mysterieuze en misschien zelfs de beangstigende fascinatie van elementaire krachten die ontwaken en naar de oppervlakte worden gebracht.

 

2. Wat was het eerste gedeelte waar je op kwam?

Het eerste gedeelte dat ik schreef was de frase ‘Put a message on the wind, I never wanted you to bleed’.

 

3. Wat was de inspiratie voor dit liedje?

Ik ben me er bijna nooit van bewust wat een bepaalde inspiratiebron voor mij is bij het schrijven van een lied. Ik was gewoon aan het spelen en zingen, en uiteindelijk ontstond dit nummer.

 

4. Was het een makkelijk liedje om te maken? Waarom?

De eerste gedeeltes kwamen vrij gemakkelijk, maar het tweede vers kostte mij erg veel tijd. Uiteindelijk gingen we in de studio met het liedje aan de slag en had ik nog steeds de lyrics niet af. Ik wist van tevoren dat ik 1,5 uur de tijd zou hebben om de vocalen op te nemen, dus de druk nam toe. Ik bedacht me dat ik op mijn computer al mijn gedichten heb staan die ik tussen mijn 17e en 22e heb geschreven. Dus ik opende het bestand en ging uit elk gedicht willekeurige frases halen. “Days so sober over, over’ is bijvoorbeeld zo’n zin die ik uit een van mijn gedichten heb gehaald.

 

5. Wat zijn de reacties op dit liedje?

k ben zelf geen groot fan van het liedje omdat ik de harmonieën in de eerste twee gedeelten niet om naar huis te schrijven vindt. Ik ben altijd van mening dat de kracht van een liedje moet liggen bij de helderheid van het refrein. Het is dus erg belangrijk om dat goed in acht te houden met het arrangement en tijdens het opnemen. Ik weet niet of dat is gelukt en ik zou het nu waarschijnlijk heel anders doen dan we toen hebben gedaan, maar ik ben er wel tevreden over.

Deel via social media: