Zoek...
INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2012-08-26 07:00:00 • 5 min lezen

Mpodia introduceert: The Waxbills

Op het eerste gezicht lijkt The Waxbills op een band als zovelen; een trio van mooie, hippe mannen met baarden. Maar er schuilt veel meer achter de Canadese Nathan Warriner, John Albers en Brandon Ashley. En dat tonen ze ook met hun derde, nieuwste album When Love Comes. Vrijwel alle nummers ademen hitpotentie, maar klinken door de seventies sound net wat anders dan de normale indiebandjes. Het nieuw album When Love Comes ligt vanaf deze week in de winkel.

De liedjes op When Love Comes zijn stuk voor stuk met veel aandacht gecomponeerd en opgenomen, waarbij de muzikaliteit van de jongens goed hoorbaar is. Op het oog allemaal energieke, vrolijkmakende liedjes maar voor wie wil biedt het album ook genoeg diepgang met de lyrics. Mpodia heeft de mannen gevraagd voor wat meer info over de eerste single met de gelijknamige titel ‘When Love Comes’. Lees en luister hier meer over deze opkomende band. 

 

1. Waar gaat het liedje ‘When Love Comes’ over? Wanneer ik een liedje schrijf, heb ik niet altijd precies in gedachte waar het precies over moet gaan. Woorden en regels komen gewoon zonder er over na te denken, en verschillende ideeen smelt ik door ritme en melodie samen tot een geheel. Maar andere momenten heb ik precies in gedachte waar het over moet gaan. 

Dit liedje is zeker een voorbeeld van de meer abstracte lyrics van liedjes die we hebben gemaakt. We hopen dat luisteraars er iets waardevols uit kunnen halen door het op hun manier te interpreteren.

Mijn interpretatie van het liedje is dat het gaat over een emotionele achtbaan dat liefde kan veroorzaken bij iemand, zowel wanneer het komt als wanneer het verdwijnt. In dit geval heeft het liedje de invalshoek van iemand die liefde verliest en de frustratie die bij het verlies komt kijken.

2. Wat was het eerste gedeelte waar je op kwam? Het eerste gedeelte dat we hebben geschreven, was het gitaar riffje in de intro. Ik vind de riff een sfeer creeeren alsof je achterna wordt gezeten. Dit zet gelijk ook de toon voor de rest van het album, aangezien dit ook het eerste liedje op het album is.

3. Wat was de inspiratie voor dit liedje? Ik bestudeer graag het menselijk gedrag en relaties die verwateren Dat is ook de inspiratiebron voor dit liedje. Het komt ook voort uit het idee dat mensen altijd op zoek zijn naar een betere deal. In de huidige maatschappij zijn we meer gewend om iets zoals een relatie weg te gooien wanneer het niet goed gaat, dan era an te werken. De hoeveelheid echtparen die in Noord-Amerika scheiden, is nog nooit zo hoog geweest. Technologie maakt het ons zeer gemakkelijk om in contact te komen met andere mensen en het maakt het daarom steeds lastiger om te vechten tegen de verleiding. 

4. Was het een makkelijk liedje om te maken? Waarom? Het liedje kwam vrij snel en toen de band eenmaal er aan begon te knutselen, ging het allemaal vrij rap. We nemen liedjes altijd samen op om daarna nog meer gitaar/toetsen en vocalen bij op te nemen. We zijn erg blij met het resultaat van dit liedje.

5. Wat zijn de reacties op dit liedje? We hebben vrij veel geode feedback gekregen op dit liedje. Veel mensen vinden de vrouwelijke vocalen en de bass toon erg mooi. Mensen vinden vaak dat dit liedje het meest ‘edgy’ van het gehele album is. Het is nog altijd mijn persoonlijke favoriet, maar het is ons geluk dat men niet enkel dit liedje op het album leuk vinden maar dat ze over meer erg positief te spreken zijn.

 

Deel via social media: