Zoek...
Burgermeester Annemarie Penn-te Strake opent de Museumnacht in Maastricht

Burgermeester Annemarie Penn-te Strake opent de Museumnacht in Maastricht

Stijlvol, en met een vleugje gezelligheid

INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2017-04-13 07:00:00 • 3 min lezen

8

Museumnacht Maastricht weer een succes

Mpodia richt aandacht tijdens Museumnacht van Maastricht voornamelijk op Brouwerij Bosch.

De Museumnacht, als onderdeel van de Nationale Museumweek, is een succes te noemen. Veel bezoekers komen naar de 13 locaties die entertainment aanbieden in de vorm van dans, muziek, tot shows, en video-art. 

De locaties zijn bijzondere gebouwen met een historie in de stad Maastricht, die voor deze gelegenheid opengesteld zijn voor publiek. De burgermeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake, opent de avond in het Bonnerfantenmuseum, dat enorm veel beoekers trekt. 

Waar 13 locaties tegelijkertijd goed entertainment aanbieden, moet en we een keuze maken. We nemen een kijkje in het Drukkunstmuseum, waar achterin het Zuid-Koreaanse jazz-trio Yule Sun optreedt. Ook zijn we in Centre Céramique, waar we dans kunnen zien van choreografe Brigitte Ramaekers.

Onze aandacht gaat speciaal uit naar Brouwerij Bosch. Omdat Mpodia op de nieuwe website een sterke verbinding maakt van podia, en de daaromheen gevestigde horeca. Jan Klupper heeft een gesprek met de familie Bosch, dat in het jaar 1900 eigenaar is van de Maastrichtse brouwerij Bosch. Zie hieronder het oud-Hollandse tafereel in zwart-wit.

Deel via social media: