Zoek...
Oh Wonder interview

Oh Wonder interview

over het nieuwe album en wie de kroon draagt

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-01 07:00:00 • min lezen

Ow Wonder Can Wear Your Crown

Het duo Oh Wonder stond al op Lowlands wist de wereld te veroveren met hun popsongs. Inmiddels zijn er drie albums uit. De gezelligheid in hun songs is wel oprecht van deze mensen.
Het goedlachse duo Anthony West en Josephine Vander Gucht uit Londen staan met hun single ‘Halleluja’ in de hitlijsten en vol positieve energie laten ze weten dat er een nieuw album is No One Else Can Wear Your Crown.

Het is het derde album van het duo, dat in september bedacht om een liedje op soundcloud te zetten. “Voor dit nieuwe album hebben we ruim de tijd gekregen om het te mogen maken. Dat heeft ook te maken met de tournee dat gepland stond. We konden er rustig over nadenken hoe we en wat we op plaat wilden zetten,” verteld Anthony. We hebben veel geschreven ook voor anderen maar om een keus te maken van wat we echt wel of niet goed vonden speelde wel voor dit album.” Direct aansluitend corrigeert Josephine haar maatje liefdevol.

“Dit album is voor ons ook persoonlijker geworden hoor, we hebben we hebben veel meer onze gevoelens er in kunnen brengen. Hoe het was, wat er speelt en hoe we dit beleven ten opzichte van de liedjes op de eerste twee albums, dat voor mij toch minder diepgang kent.” “Het is meer als het eerste album waar we iedere maand een nummer voor hebben geschreven voordat het uitgebracht werd,  maar nu met meer diepgang waardoor het persoonlijker wordt”. En kijkt Anthony met een smile aan.

Oh Wonder is vooral een duo in plaats van een band. “De songs schrijf ik altijd zelf en op dit album is er eigenlijk geen band aan te pas gekomen. Er is wel wat drums ingespeeld maar over het algemeen is het album geheel geprogrammeerd in onze thuisstudio. Er gebruiken vooral de piano met wat instrumenten.”
“Er zit meer energie in dit album dat in de andere twee. Zoals de single ‘Hallelujah’, ‘Happy’  en ‘Better Now’.” “We gaan dat ook dit ook live doen hoor!’ breekt Josephine in, “Het wordt zeker een feestje wanneer we hier in maart komt spelen. ”


Deel via social media: