Zoek...
INTERVIEW
DOOR JAN KLUPPER
2011-02-03 07:00:00 • 4 min lezen

Polock / 2 februari 2011

Polock is een “nieuwe” Spaanse indieband en onlangs speelden ze nog op Eurosonic in Groningen. De hoogste tijd dus om wat meer over deze jonge band te weten te komen.

Polock betekent “iemand van Poolse afkomst die echt heel cool is”. Hebben jullie Poolse roots in de band?

Is dat zo? Dat wisten we niet. Eigenlijk hoorden we van wat Amerikaanse vrienden dat polock niet een vriendelijk woord is om aan Poolse mensen te refereren in de USA, maar we hebben onze naam daar sowieso niet vandaan. Sommigen van ons zijn weg van kunst en we bewonderen Jackson Pollock en toen dachten we, waarom niet? We vonden het goed klinken, dus we gebruikten het met één l minder, zodat het niet raar zou klinken in ons eigen land. Vandaag de dag kan je van tevoren niet of je bekend zal raken buiten je eigen kleine dorpje. Maar goed, we zouden kunnen zeggen dat Pablo er een beetje Pools uit ziet, als hij zijn snor laat staan. Dus eigenlijk, ja, we hebben Poolse roots!

Hoe zou je de muziek beschrijven die Polock maakt?Het is een soort van industriële, synthetische rock. We vergelijken onszelf graag met makers van parfum, die bestuderen precies hoeveel ze van dit en hoeveel ze van dat moeten toevoegen om de beste resultaten te krijgen.

Worden jullie beïnvloed door de Spaanse zon in jullie muziek?

We hebben allemaal een bleek huidje en we zijn niet echt gewend om naar het strand te gaan, ook al is dat heel dichtbij. We houden zelf van lange nachten van creatief werken. Maar we kunnen wel zeggen dat het weer de stemming van ons beïnvloed. We zijn altijd behoorlijk energiek, dus je kan wel stellen dat de zon ons beïnvloed.

Wat zijn de invloeden van Polock?

We bewonderen artiesten die werken met een duidelijk doel voor ogen, muzikanten en bands, maar ook filmregisseurs, enzovoorts. Het betekent dat er samenhang is met alle productie fases die bij het werk horen. Het gaat niet alleen om goede muziek of goede films te maken, je moet echt geloven in het kleine universum dat je creëert, zodat anderen er ook in kunnen geloven. Dat is wat we bewonderen en wat we ook proberen te bereiken met Polock

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Op dit moment zijn we vooral bezig met promotie in Spanje en we speelden natuurlijk pas op Eurosonic, maar het echte internationale plan bevat ook de USA. We hebben daar een tour gepland voor midden maart die begint op het South By Southwest festival in Austin en daarna spelen we in diverse grote steden. We zijn erg benieuwd naar de reacties van de mensen die komen kijken, we kijken er erg naar uit.We hebben ons album al uitgebracht in Spanje, Mexico, USA, Canada en Japan, maar we brengen het binnenkort ook in West Europa uit, dus we hebben ook echt daar plannen. In Nederland wordt het album uitgebracht bij Dying Giraffe Recordings (op 21 maart) waar we erg blij mee zijn en we hopen om in april/mei terug te komen om hier nog wat optredens te doen.

Mpodia kijkt er al naar uit en natuurlijk ook naar de release van hun album in Nederland. Houd Mpodia in de gaten voor een recensie tegen die tijd!

Deel via social media: