Zoek...
The Crash Test Kid Talks

The Crash Test Kid Talks

talentvolle singer-songwriter Sammy Brue over zijn droom

The Crash Test Kid Talks

The Crash Test Kid Talks

talentvolle singer-songwriter Sammy Brue over zijn droom

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-21 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter

The Crash Test Brue talks

De jonge man is amper 19 en heeft zijn tweede album op de markt. Crash Test Kid is niet alleen een heerlijk album, maar de Sammy Brue kan zit als een talent voor de toekomst presenteren. “Nu het album uit is zit ik thuis en kijk ik naar een man die over straat loopt, hij komt wat verward over, momentje……”

Sammy Brue begon al vroeg met muziek maken vertelt hij “Ja ik was niet echt geweldig op school. Ik kon alleen maar aan muziek denken. Gelukkig mocht ik een album maken met Ben Tanner and John Paul White van de Alabama Shakes.  Maar nu gaan we een stap verder man ! Met Iain Archer heb ik het nieuwe album mogen maken.”  Het album I Am Nice verscheen in 2014  en Brue verscheen in het voorprogramma van o.a. Justin Townnes Earle. “Dat was een ervaring en veel van hem geleerd hoor. Ik sta nog op de hoes van zijn EP ‘Single Mother’ hahaha.”


Voor het nieuwe album probeerde ik wat songs met Iain te schrijven. ‘Paint It Blue’ pakte zo goed uit en na enkele songs zeiden we ‘Laten we een heel album doen!’ ‘Ik ben toen naar Brighton gegaan” waar de Ierse producer tegenwoordig woont.

De man die even bij Snow Patrol heeft gespeeld is vooral bekend als solo muzikant. Maar is ook medeschrijver van Hold Back The River van James Bay en maakt deel uit van de superband Tired Pony (met ex REM leden Scott McCaughey Peter Buck, Snow Patrol zanger Gary Lightbody, Richard Colburn (Belle and Sebastian) en Troy Stewart).

Inmiddels weet hij de zangstijl van Brue zo te mixen dat we een stukje Snow Patrol en REM in een horen. ‘Ik vond het heerlijk om met Iain nummers te schrijven. Ik ben er naar toe gevlogen en was onder de indruk van zijn thuisstudio.” “We spraken over van alles, mijn school en de muziek en dat ik nergens zou komen maar hier nu ben. The Crash Test Kid,” “We hebben natuurlijk veel gespeeld en in Nederland zijn we geweest. Zo hebben we veel songs al doorgespeeld en zitten we nu er lekker in en dan krijg je de Covid.” “Ik  ben jaloers op jullie dat je daar al wat mag spelen. Ook al is het akoestisch in je eentje. Hier mogen we niks… Ik ga zo inpakken en kom naar jullie toe!“

“Het werken met Iain was voor mij echt een flow naar een andere level. Niet de andere producers af te vallen hoor maar het is gewoon anders.” Op de vraag waar de volgende stap is als het gaat om producers werd het even stil. “Rick Rubin is toch een man wat een erg goede producer is hoor. Met hem zou ik ooit wel eens willen werken. Hij heeft met veel beroemde mensen gewerkt waar ik wel eerbied voor heb.” Maar de next step of droom zou voor mij euh Jack Douglas zijn.” De producer van Aerosmith, Cheap Trick en engineer van John Lennon’s ‘Imagine’. ‘Dat is wel een producer die bij mijn wensen aansluit. Ik heb er nog nooit zo over nagedacht, maar je hebt mij nu wel ergens aan het denken gezet.“

Opvallend is ook de hoes van het nieuwe album “Ja, leuk dat je er naar vraagt. Dat heeft een goede vriend van mij gemaakt Jake Giddens (JakeGiddens.com) had al eerder wat voor mij gemaakt. Nu wilden men de foto van mij op de voorkant van de hoes zetten. Ik vond dit niet zo gepast en heb Jake gevraagd of hij niet iets kon maken. Hij kwam met een verrassende tekening van dezelfde foto, zodat we de foto aan de binnenkant van het album hebben geplaatst. Geinig he?? Je moet echt eens kijken naar zijn site. Hij maakt erg mooie tekeningen!”

Het album is Crash Test Kid is goed om deze talentvolle zanger komend jaar naar Europa te halen voor de festivals en wellicht zullen we nog veel van deze man gaan horen.

 

Singer-songwriter

Deel via social media: