Zoek...
Nederlandse band The Homesick

Nederlandse band The Homesick

over hun nieuw album op het legendarisch Subpop label

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-27 07:00:00 • min lezen

The Homesick

Het is een band dat aangekondigd wordt als een teenager act van het Noorden. Met Dokkum als thuishaven weet men de wereld te veroveren. ‘Dokkum, daar wonen we al niet meer. Eigenlijk komen we er maar zelden. We zijn twee jaar geleden al vertrokken. We zijn vrienden en kennen elkaar met muziek als centrale drijfveer,’ verteld Erik Woudwijk. Naast hem zit Elias Elgersma nog even bij te komen van de radio showcase die men op het Noorderslag heeft gedaan.

Elgersma is al enige jaren in de muziekwereld te vinden .Onder de naam Yuko Yuko werd zijn muziek in 2012 al opgepikt door Mexicaanse fans. De 80 dance sound van deze band doet denken aan Beck en speelde op zijn 19 jaar in 2017 op Eurosonic/ Noorderslag. Het is een periode  waarbij hij ook de gitaar ter hand neemt en  postpunk met the Homesick begint.

Met deze band krijgt hij nu op het Noorderslag een nieuwe kans. “In 2017 hebben we de eerste plaat gemaakt en daarna gingen we heel veel spelen. Daarvoor gingen we wat touren en hebben het zelf gemaakt bij Elias thuis, bij zijn vader in Hallum.” “Die plaat heeft  er toe geleid dat we de tweede bij Subpop konden uitbrengen. Subpop had dat gehoord via het internet. Zo gaat dat tegenwoordig en ja dat vonden ze wel leuk. Zo is dat gegaan eigenlijk.”
De eerste plaat bracht vooral ons vooral samen om de plaat te maken en op te nemen. Vanaf eerste dag gingen we alles rustig opnemen. Met het mooie weer was dat wel relaxt. Dat was met dit album wel even anders. We hadden hier wel even zorgen om het allemaal binnen 12 dag af te krijgen.” Aldus Elias. We hadden de songs vooraf al veel live gespeeld en hierdoor konden we direct de studio in te gaan’.
Het nieuwe album is vooral vanaf het eerste liedje (‘What’s in the Store’) leuk omdat het lekker doorloopt in het tweede nummer (‘Childrens Day’) en het vierde liedje ‘I Celebrate My Fantasy’. Het is het eerste liedje dat we op het internet hebben gezet.”
“Het zijn de composities en de instrumentatie dat het album maakt”, aldus Elias. “Als je het terugluistert na verloop van tijd zouden de songs te kaal en te veel in de basis. Vandaar dat we meer instrumenten in het geheel hebben gezet waardoor het interessanter is geworden.”

“In februari en maart doet we een clubtour en hopelijk kunnen we daarna op enkele festivals spelen. Verder gaan we nieuwe nummers maken en euh ja dit is gewoon een mooie plaat, verder weet ik daarover niks meer te zeggen.”

 

 

Deel via social media: