Zoek...
De terugkeer van The Pilgrims

De terugkeer van The Pilgrims

zanger Reniet Vrieze over het nieuwe album 6IX

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-10 07:00:00 • min lezen

Pop

the Pilgrims Reniet Vrieze

The Pilgrims zanger Reniet Vrieze blijft er nuchter over. Het was toen een groot succes en nu doen we gewoon wat we willen doen en daar gaan we volop van genieten.

De zanger kent een eigen studio in Zaandijk waar hij de afgelopen jaren aan zijn album 6IX heeft gewerkt. “Eind jaren 90 ben ik gewoon gestopt en aandacht gegeven aan mijn gezien. Daar heb ik toen voor gekozen. Ja weet je ik sta er erg nuchter in en ja ik heb nu een studio aan huis. En wanneer de kinderen gaan vragen wat ik heb gedaan en ga je nog eens spelen.”
“Ik had niet verwacht dat het dan zo’n ding wordt dat maakt het wel mooi. Nu gaan de mensen plotseling vragen naar the Pilgrims.”

“Het gaat om de eerste plaats omdat ik er plezier in heb. Het is nu voor mij wel handiger omdat ik nu een eigen studio heb. Dat maakt het handiger. Ik kan direct de emotie in de songs brengen. Door met een drumloop de basis van de song en in te zetten en met een laptop kan ik dan de basis opnemen.”
“Ik ben ook eerlijk naar mezelf, want ik moet het wel leuk vinden. Dat geldt zowel voor mijn album als voor de mensen die hier iets komen opnemen.”
“Voor mij is dit album is het lastig om een selectie te maken. Ik heb ruim duizend nummers in de afgelopen jaren gemaakt. Ik ben voor 99% van mijn leven vrolijk maar wanneer ik iets schrijf als liedjes dan kan ik wat zwaar op de hand zijn. Dat heb ik eerst aan mensen laten horen en die kwamen al snel met dat het wat te zwaar was. Vandaaruit ben ik wat andere songs gaan schrijven zodat ik tot een mix kom van beide, dat ligt me eigenlijk wel.” “Hierdoor krijg je ook een album met veel variatie. Voor Elise gaat over alzheimer, of ‘Rocket‘ dat een twist geeft aan het uithuwelijken in een andere cultuur’. Maar het is erg divers.”
 
“De studio is ook voor muzikanten die niet veel te besteden hebben. Zijn komen met een laptopje of geheugenkaart binnen. En let wel het is veel geld om een studio per dag te moeten huren. Ik ondersteun hen bij de opnames, maar hun creatief proces ligt bij hun.” “Dan kun je hier voor een leuke demo aan de gang, zeker voor jonge mensen die graag wat willen opnemen. Laten we eerlijk zijn op zo’n jonge leeftijd kun je toch ook niet alles weten hoe het werkt. Dat vind ik het logisch en mooi dat ik hen daarbij kan ondersteunen. Niet om geld af te troggelen hahaha maar omdat ik het mooi vind om de kennis over te dragen.”

“Live gaan we met een band spelen en dan heb ik het over een grote familie hoor. Het mooie is dat ik ze allemaal zelf heb uitgekozen en dat er geen rangorde is zit. De groep groot en het is mooi om dit samen op te zetten. Ik hoop dat de mensen begrijpen dat we niet met een kluppie aankomen, maar we willen ook de kwaliteit brengen wat we in huis hebben. Dat maakt het toch mooi ?? Live doen we een mix van 6IX en van de eerste albums.”

Als pelgrims gaat de band een  journey door de tijd maken waar ieder van kan gaan genieten.

13 maart 17.00 u. Concerto Amsterdam
14 maart 16.00 u. North End te Haarlem
17 april 20.00 u. De Flux Hemkade te Zaandam
25 mei Countdown Cafe Te Amsterdam
29 mei Fluor te Amersfoort
  5 juli Muze Misse fest te Oss


Win Dit album en mail waarom jij dit album wil naar info@noordevents.nl

 

 

Pop

Deel via social media: