Zoek...
De avonturen van Two of a Kind

De avonturen van Two of a Kind

De schaduw van Rise

De avonturen van Two of a Kind

De avonturen van Two of a Kind

De schaduw van Rise

INTERVIEW
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-02 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock

Two of a Kind interview

Ergens in het zuiden aan de Duitse grens beleeft een rockband hun avonturen. De avonturen van deze rockband bestaan al ruim 10 jaar, maar toch lijkt het alsof dit verhaal maar niet uit de schaduw mag komen.
Inmiddels heeft het tweede album Rise het licht gezien en zangeres Ester Brouns neemt ons mee in het verhaal van Two of a Kind…

“Het is alweer 10 jaar geleden dat we auditie gingen doen voor een nieuwe rockact. Bassist Fred Hendrix nodigde mij uit. Ik speelde in diverse top 40 bands, maar mijn hart ligt toch echt bij de melodieuze rock. Dus dit was voor mij een buitenkans.”
Hendrix van de band Terra Nova had een tweede act voor ogen. Een act met twee zangeressen. Samen met zijn broer Ron en Terra Nova gitarist Gesuino Derosas werd de muziek op band gezet en zongen Anita Craenmehr en Ester Brouns hun partijen in.

“Het zijn fantastische muzikanten die weten hoe ze een album moeten maken”. “Het is vreemd maar na het opnemen van het album kwamen we elkaar voor het eerst bij de foto-shoot tegen!” ”Met Anita klikte het meteen, een goede zangeres! Onze stemmen passen goed bij elkaar en dat hoor je terug in het duet ‘It Ain’t Over’” Het nummer komt van het tweede album Rise. “Joh, het heeft 10 jaar geduurd. Na het eerste album werd het stil vanuit Frontiers records en plotseling vroegen ze Fred om een tweede album!! Na tien jaar! Inmiddels spelen we in diverse top 40 bands waaronder Partyboest.”  “Vanuit Frontiers wordt alles geregeld, de naam, de hoes en keuze van songs, boekingen, maar het pakt goed uit. Alleen de live shows blijven nog wat achter. Er is wel sprake geweest om wat shows te doen, maar toen we erop doorvroegen bleef het stil. Dit is toen verwaterd.” “Eigenlijk hebben we nog nooit live op de buhne gestaan! Het zou erg gaaf zijn om dit nog eens te kunnen doen.” ”Dit heeft ook te maken met de agenda van Terra Nova, Anita om dit te kunnen realiseren maar we zouden dit erg gaaf vinden om het te doen.”

“Het nieuwe album heeft meer swing en grooves in de plaat. Neem ‘Higher, ‘Wheel of Fortune’ en ‘Without You’. Het proces was hetzelfde. Tijdens de opnamen hebben we elkaar weer niet gezien.” “Dat we worden vergeleken met de band Heart is natuurlijk een compliment” Afgezien dat Two of a Kind ook een band zijn met twee front-vrouwen, Esther (blond) en Anita (donker) ligt het stemgeluid ook dicht bij Heart. “Ja, ‘Run Girl’ en ‘Here is the Now’ heb ik gezongen en bedankt dat het een soort van Heart liedje is. Mijn hart ligt bij dit soort muziek en Heart is een van de favoriete bands. Binnen de top 40 act heb ik ook altijd songs van Heart gezongen.” ‘Run Girl’ wordt de komende single en gaan hier weer een video voor maken.”

Het nieuwe album Rise is een prima melodic rock album waarmee je voor de dag kunt komen. Het is een mooie gelegenheid voor een reünie maar het zou een mooie gelegenheid moeten zijn om nu eens live op de bühne te staan, dan is er ruimte om internationaal door te breken. De Nederlandse markt voor melodic rock is hier wel erg klein, en de potentie is er zeker om door te kunnen breken.

 

 

Melodic Rock

Deel via social media: