Zoek...
Janis Ian – The Essential 2.0

Janis Ian – The Essential 2.0

Label: Legacy / Sony

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-02 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

Janis Ian – The Essential 2.0

Wanneer je vader een muziekleraar is, is het logisch dat je al snel in je leven een instrument oppakt. Voor Janis Ian gold dat ook en klom op haar derde achter de piano. Het gevoel voor muziek was snel ontdekt, waardoor ze op haar 14de , in 1966, haar eerste single kon uitbrengen. Het resultaat was dat ze in Amerika een kleine hit scoort en het begin van haar carrière is gemaakt.

Inmiddels is ze 66 en met haar album the Essential 2.0 weet ze met Sony haar rechten van al haar hits weer veilig te stellen. Een verzamelalbum waar al haar prachtige singer songwriters hits op staan. Wanneer ze met haar album Behind the Lines vele hits scoort, vestigt ze zich in de wereld van de popmuziek. Tegenwoordig zou ze tot de singer-songwriters gilde toetreden. Songs als “Jesse”, “On the Other Side” en “Fly Too High” behoren inmiddels tot de classics van de top 2000.
Met duetten als Memphis met Willie Nelson of My Tennessee Hills met Dolly Parton geven aan waar ze staat. Maar ook het duet met “onze” Conny vanden Bos, “Don’t Leave Tonight” staat op dit album. Een mooi eerbetoon aan deze Nederlandse zangeres waar we in ons land wel eens lacherig over deden, maar ook Conny heeft prachtige songs gemaakt en was een goede zangeres.

Met Essential 2.0 is er een mooi overzicht van Ian’s albums en songs weergegeven. Tot haar laatste albums Folk is the New Black wordt er van ieder album een of meerdere songs gehaald om dit overzicht te maken. Allen songs met een breekbaar karakter. Klassieke zangpartijen met een akoestische gitaar of soms met een band, maar altijd met een breekbaar prachtige stem.Singer-songwriter

Deel via social media: