Zoek...
Joe Perry (Aerosmith) met Nederlandse / Amerikaanse act Neptune Blue op tournee

Joe Perry (Aerosmith) met Nederlandse / Amerikaanse act Neptune Blue op tournee

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-13 07:00:00 • min lezen

Rock

Joe Perry (Aerosmith) met Neptune Blue op tournee

De legendarische Joe Perry, gitarist van rockband Aerosmith, gaat in december op tournee langs de Westcoast van Amerika met wel heel bijzonder gezelschap: Nederlands-Amerikaanse rocksensatie Neptune Blue vormt de support act voor vier van zijn shows.

Een telefoontje van de enige echte Joe Perry om aan te haken bij een tour, dat lijkt een bizarre plotwending. Toch is het Neptune Blue echt zo vergaan: Joe hoorde van de band en was zo gecharmeerd dat hij ze als “special guest” wilde vragen voor zijn shows.

 

Neptune Blue ontstond toen Nederlandse gitarist/producer Hugo Hoeksma voor een samenwerking voor een van zijn nummers contact zocht met zanger Chris Hodges en drummer Zak StJohn, muzikanten uit Los Angeles. Al snel kwamen bassist Andrew James en gitarist Greg Pajer in beeld om de band compleet te maken. De single “Heartbeat”, met een plek in de top 5 van de Dutch Indie Charts, sloeg zo verrassend goed aan dat de groep besloot dat het niet bij een project zou blijven. De Wisseloord Studio’s in Hilversum vormden het decor voor het volgende hoofdstuk, waar de band samenwerkte met Ronald Prent.  

 

Op 11 december is de eerste show voor Neptune Blue in de Great American Music Hall in San Francisco, daarna volgen er nog drie shows in respectievelijk The Rose (13 december), Saban Theatre (15 december) en The Canyon (16 december). Na deze tour zal dit multi continentale gezelschap begin 2019 een nieuw album uitbrengen. De mannen verklappen alvast dat Nederland ook op het tourschema komt te staan.

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

 

Website band Neptune Blue: http://www.neptune-blue.com

Rock

Deel via social media: