Zoek...
Kinks Lola Versus Powerman and The Moneygoround Part One

Kinks Lola Versus Powerman and The Moneygoround Part One

BMG

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-15 07:00:00 • min lezen

Pop

Kinks Lola Versus Powerman and The Moneygoround Part One

Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One, meestal afgekort als Lola Versus Powerman of gewoon Lola is het achtste studio album van The Kinks en werd opgenomen en uitgebracht in 1970. Dit concept album was zijn tijd ver vooruit. Het is een satirische observatie van de muziekindustrie, waaronder publishers, vakbonden, de pers, accountants, managers en ook het leven op tour. Een van de klassiekers van The Kinks.

Het 50-jarige bestaan van deze plaat wordt uitbundig gevierd met verschillende re-issues, waaronder een prachtige Deluxe Box Set, 1LP, Deluxe 2CD, 1CD en ook digitaal. Dit alles verschijnt op 11 december via BMG. Hieronder de verschillende formaten op een rijtje:

 

  • Limited Edition Deluxe 10” Slipcased boek pack (met 60 pagina boek, 3 X CD’s, 2 X 7” singles, 4 X kleuren prints)
  • 1LP Gatefold
  • 2CD Hardback Boek
  • 1CD Softpack
  • Digitaal
  • HD Digitaal
  • D2C Limited Edition Exclusives (gratis bij de boxset bestellingen):  7” Single en een luxe pin

 

Hoewel het album uitkwam in een overgangsperiode voor The Kinks, was Lola Versus Powerman zowel artistiek alsook commercieel een succes voor de band met een Top 40 positie in de US en werd het hun ‘comeback’ plaat. Het album bevat 2 hitsingles: ‘Lola’ welke de Top 10 in de US en nummer 2 in de UK en Duitsland haalde en daarmee het grootste succes sinds ‘Sunny Afternoon’ uit 1966 was en daarnaast ‘Apeman’ welke het tot nummer 5 in de UK en Duitsland schopte.  

 

 

Ray zegt hierover: “The album is a celebration of artistic freedom (including my own) and the right for anyone to be gender free if one wishes. The secret is to be a good and trusting person and friend.”

Het nummer ‘Lola’ welke zijn tijd ver vooruit was werd geschreven door Ray Davies begin 1970 en opgenomen in de Morgan Studio’s in Londen. De track verteld zogenaamd het romantische verhaal tussen een jonge man en een transgender die hij ontmoet in een club in Soho en was geïnspireerd op een vermeende ontmoeting van de manager van de band. Het kwam uit in de UK samen met de ‘Village Green Preservation Society’ outtake ‘Berkeley Mews’ en in de US met het door Dave Davies geschreven nummer ‘Mindless Child of Motherhood’. Daarna groeide het iconische nummer uit tot een meezinger van jewelste.

 

De release plannen van de ‘Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One’ volgen op de recente viering van de 50ste verjaardag van ‘Lola’ op #LolaDay. Hier konden de fans eigen foto’s “verLOLA-en” met 10 speciaal gemaakte stickers op de website van The Kinks. Ook brachten bands als The Amazons hun interpretaties van het nummer uit via The Kinks kanalen en werden er diverse archief materialen gedeeld met de fans.      

 

Vanaf vandaag zijn er vier nieuwe stickers van Dave, Mick, Pete en Ray toegevoegd op de website.

 

Om de Boxset campagne af te trappen komt er een nieuwe Ray Davis remix/medley van The Kinks track ‘Any Time’ (getiteldThe Follower - Any Time 2020 Feat: Anytime by The Kinks’). https://thekinks.lnk.to/AnyTime2020PR  

 

Oorspronkelijk werd dit nummer geschreven door Ray als een mogelijke B-kant voor ‘Apeman’ en het bevat niet eerder uitgebrachte versies van fragmenten van diverse The Kinks nummers van het ‘Lola’ album, maar ook toegevoegde gesproken woord en geluidseffecten. Het is een concept stuk waar Ray het volgende over zegt: “The isolation caused by Coronavirus can give people time to re-evaluate the world and re-assess their lives. Music can comfort the lonely, transcend time and it’s not the future or the past, yesterday, today or tomorrow. It’s anytime. I saw a way of making this unreleased 1970s track connect to an audience in 2020. I also saw a way of showing that music can time-travel, that memory is instantaneous and therefore can join us in the ‘now’. I put this together as something surreal then realised that it was really happening. The song has found its place - after its 50th Birthday!”

 

THE KINKS LOLA VERSUS POWERMAN AND THE MONEYGOROUND, PART ONE

Kan hier besteld worden: https://thekinks.lnk.to/Lola50AnniversaryPR

Hierbij nogmaals de verschillende releases – zie bijgevoegd document voor meer informatie.

 

DELUXE 10” SLIPCASED BOEK PACK

 

 

Speciale slipcase met metallic look en bevat het 40 pagina boek en zeldzame memorabilia. 3 CD’s met remaster van originele album, veel bonus materiaal en niet eerder uitgebrachte songs. 2 x 7” singles en 4 zeldzame fotokaarten.

 

GATEFOLD 1LP

Remaster op zwaar vinyl en veel extra’s.

 

DELUXE 2CD

 

Remaster op deluxe hardcover boek 2CD en veel extra’s.

1CD

 

Remaster op digipack met key tracks uit de boxset en extra’s.

 

DELUXE DIGITAL

 

Remaster met key tracks uit de boxset, IG tracks en e-singles.

 

D2C EXCLUSIEF (LIMITED EDTITION, ALLEN GRATIS BIJ DE BOX SET ORDERS)

 

 

  • ‘Lola / Berkeley Mews’ originele Deense 7” single: remaster op clear vinyl
  • Luxe pin van album hoes

Pop

Deel via social media: