Zoek...
Komodo single '44 Calls'

Komodo single '44 Calls'

Album met Tommy Ebben verschijnt in februari

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-19 07:00:00 • min lezen

Komodo brengt nieuwe single uit, debuutalbum volgt in februari

Op vrijdag 16 november brengt de vijfkoppige vintage exotic rock-‘n’-roll-formatie Komodo hun nieuwe single '44 Calls' uit. Een broeierige vintage rocksong met oriëntaalse swagger en overstuurde mandoline. Het nummer gaat over een small time drugsdealer die hopeloos verstrikt zit in een leven waar hij niet uit kan stappen, hoe graag hij ook zou willen, want: 44 calls to make…

'44 Calls' wordt gezongen door Tommy Ebben. De teksten van Komodo gaan over rücksichtsloos hedonisme en de keerzijde ervan. Als chroniqueur van het nachtleven laveert zanger en tekstschrijver Tommy Ebben tussen Springsteen, Alex Turner en Herman Brood. Komodo zoekt de zelfkant van het nachtleven op, de roes en de jacht. Alles draait om de lust voor het leven.
 
Komodo is het geesteskind van rocker Tommy Ebben en muzikale nomade Gino Bombrini (ex-SKIP&DIE). Ze omschrijven hun muziek als vintage exotic rock-‘n’-roll. De basis voor de band wordt gelegd tijdens wilde zomerse feesten met eindeloze nachtelijke jams.
 
De muziek van Komodo is stevig verankerd in de fifties, sixties en seventies, maar wordt extra op smaak gebracht met stijlelementen (en instrumenten) uit verre windstreken. Denk aan: surfrock, woestijnblues, rumba, Indiase raga. Exotische instrumenten, o.a. door Gino Bombrini meegenomen toen hij met Skip & Die de wereld rondtoerde, spelen een cruciale rol in de kleurrijke, zinderende sound van Komodo.
 
Hun debuutalbum Komodo verschijnt vrijdag 22 februari 2019.

Deel via social media: