Zoek...
Tv-documentaire over het leven van Mr. Probz

Tv-documentaire over het leven van Mr. Probz

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-05-09 07:00:00 • 2 min lezen

Levensverhaal Mr. Probz verfilmd in internationale tv-documentaire

‘MR. PROBZ – AGAINST THE STREAM’ vertelt het bijzondere verhaal van de Nederlandse rapper die een wereldwijde monsterhit scoorde en zijn leven in één oogopslag zag veranderen.

Mr. Probz begon als underground-rapper en groeide uit tot artiest van wereldformaat door een ballad uit te brengen waarop hij zong. ‘Waves’ werd zijn grote doorbraak. En dat op het moment dat hij letterlijk alles kwijtraakte – zijn huis brandde af. In de korte tv-documentaire MR. PROBZ – AGAINST THE STREAM vertelt Mr. Probz openhartig zijn verhaal. Van de allesverwoestende brand, de dag dat hij neergeschoten werd, tot de vele grootste samenwerkingen en de druk om een album uit te brengen. Alles komt aan bod. MR. PROBZ - AGAINST THE STREAM is vanaf 19 mei wereldwijd te zien op Red Bull TV.

Er is ruim tweeënhalf jaar gewerkt aan deze indringende kijk in het leven van een plotselinge wereldster met een buitengewoon talent. 

Regisseur Bob van de Gronde van Eyeforce over deze documentaire: “Natuurlijk komen Mr. Probz, DJ Armin van Buuren en 50 Cent aan bod. Maar ik wilde vooral geen standaard docu maken, daarom heb ik ervoor gekozen om het filmisch te benaderen en de belangrijkste scenes uit het leven van Mr. Probz met acteurs na te spelen.”

Mr. Probz: “Toen ik de eerste beelden te zien kreeg, had ik nog niet echt een idee wat ik kon verwachten, maar ik was weggeblazen. Met name de scene waarin je mijn huis ziet afbranden, kwam bij mij hard binnen.”

In de documentaire staat één ding centraal: Mr. Probz zijn liefde voor muziek. MR PROBZ - AGAINST THE STREAM is vanaf vrijdag 19 mei wereldwijd te zien op Red Bull TV. In Nederland komen op donderdagavond 18 mei de top van de Nederlandse muziekindustrie met makers en vrienden bij elkaar in Tuschinski om de documentaire samen met Mr. Probz voor het eerst te bekijken. Daarna zal de tv-documentaire ook eenmalig te zien zijn op RTL 5.

Over Red Bull TV
Red Bull TV wordt gratis digitaal uitgezonden via internet, mobiele telefoon, tablet, console en Smart TV. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Naast dat Red Bull TV bekend is om de sport én actie content wordt er ook veel muziek- en lifestyle content uitgezonden. Van live registraties van grote muziekfestivals tot muziekdocumentaires van AWOLNATION, Hardwell, Bauer & Kanye West.   

Over Mr. Probz
Dennis Princewell Stehr, beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. Hij veroverde de wereld met zijn hitsingle ‘Waves’, tekende voor samenwerkingen met hiphop legendes als 50 Cent. Met de wereldhit ‘Another You’ toerde hij met Dj Armin van Buuren de wereld over en trad hij op voor miljoenen mensen.

Bekijk hier de trailer met de eerste beelden:

Deel via social media: