Zoek...
Lili Grace – Silhouette

Lili Grace – Silhouette

Label: Sabam

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-13 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Lili Grace – Silhouette

De Belgische band Lili Grace is een project van de zussen Dienne en Nelle Bogaerts. Ze zijn twee jaar aan het schrijven, componeren, strepen en schaven geweest. Samen zingen is altijd leuk en als de zusjes hun stem laten klinken past het ook bij elkaar.

Met Silhouette weten ze een indie sound te fabriceren dat experimenteel met soundscapes en  beats tot een spannend geheel is gebracht. Het nummer ‘Saints’ is redelijk toegankelijk terwijl ‘The Horde’ mix is van sounds die op elkaar zijn afgestemd. Spannend, dat wel. En dat is eigenlijk het gehele album. Het is een verhaal; hoe verteer je als kind de gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen. Silhouette; wat zien comapatiënten wanneer ze hun ogen sluiten. Het gaat over de kinderlijke fantasiewereld wanneer de kinderen de abrupte wending in hun leven krijgen met het verlies van hun dierbare. Hoe kijkt men daarna.


Dit weten deze zussen in een mooie vorm weer te geven en daarbij geldt ook dat ze een passend hoge kinderstem kunnen neerzetten om de verbazing in de klank weer te kunnen geven. ‘Killer’ leent zich hier helemaal voor en met het intieme ‘Nothing Human’ sluit men het aangrijpende album af.

Niet dat het een album is vol hits en meezing feestjes, maar vooral om het verhaal mee te beleven en met wat inleving wordt alles zichtbaar.

Indie

Deel via social media: