Zoek...
Mac DeMarco – This Old Dog

Mac DeMarco – This Old Dog

Label: Capture tracks/ Konkurrent

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-06 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Mac DeMarco – This Old Dog

De multi instrumentalist uit het Canadese Montreal weet met This Old Dog weer een prettig in het gehoor liggend album te brengen. Het album staat vol met beeldende liedjes die een kop en staart hebben.

“Baby You’re Out” klinkt vrolijk als de zonnige lentezon, al doet het verhaal en titel iets anders vermoeden. Met “For The First Time” weet hij met een jankerig orgeltje de sfeer van begin jaren zeventig terug te brengen. Een sfeer van oubollige gezelligheid waarbij iedereen denkt dat de groef in de plaat iets slechter is gedrukt. De gezamenlijke gezellig van “One Another” doet al denken dat het live een kampvuur feestje gaat worden. Al is het album prima te beluisteren tijdens de barbecue of andere feestjes.


De songs zijn vooral rustig en laidback. Dan weer met een gitaar als leidend instrumenten dan weer de toetsen. Het blijft in dezelfde tempo hangen waardoor het aan het eind van het album wat in herhaling.Met een opleving met “A Wolf Who Wears Sheeps Clothes”. Hierdoor ebt het album langzaam weg, maar is heerlijk op de achtergrond. Of met de tekstboek in de hand, want het zijn mooie verhalen die DeMarco op muziek weet te zetten.


Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: