Zoek...
Magnum – Lost On The Road To Eternity

Magnum – Lost On The Road To Eternity

Label: Frontiers rec.

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-28 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Magnum – Lost On The Road To Eternity

De classic rock act uit Birmingham weet al jaren op hoog niveau ordinary rock te produceren. De band is vooral in Scandinavie, Duitsland en UK erg succesvol. Met het vertrek van drummer Harry James, die zijn activiteiten weer bij Thunder uitvoert en toetsenist Mark Stanway (o.a Robert Plant) is er een creatief hart uit de band vertrokken.

Het weerhoudt Magnum niet om weer een prima album op de plank te leggen. Het draait hierbij om gitarist Tony Clarkin en Bob Catley die van oorsprong Magnum met alle bandwisseling doen overleven.
Het zijn dan ook weer prachtige poprock songs met een vleugje progrock. Met het openingsnummer Peaches & Cream weet de band weer krachtig te beginnen en een heerlijke rockdrive te produceren. Daar waar je in je auto extra gas gaat geven en je waant op de highway in een uitgestrekt gebied in Amerika, met dat gevoel ga je dit album in. De heerlijke powerrock gaat voort met “Show Me Your Hands” en het laidback rockende “Storm Baby”.
De heren komen altijd met prachtige teksten en titels waaronder “Welcome to the Cosmic Cabaret” dat net zo goed als album titel kan worden gebruikt. Het ruim 8 minuten durende nummer is niet het enige lange nummer van het album. Met “King of the World” past het verhaal niet in de gemiddelde 5-6 minuten songs die met opneemt. Al is het titelnummer ook een prachtig symphonic nummer waar de toetsen meer de ruimte krijgt. Na het prachtige Sacred Blood Divine Lies is dit nieuwe album een prima vervolg. Toch valt het tweede deel van het album wat in herhaling.

Dit album is dan ook een van de langste albums die de band uitbrengt. Geen onnodige bonustracks maar gewoon alles op een album en voor een gewone prijs krijg je de volle mep!

Magnum is te zien in Nederland op
1 aprl de Pul te Uden

Rock

Deel via social media: