Zoek...
Moby  - Reprise

Moby - Reprise

Label: Deutsche Grammophone

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-26 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
8,5

Moby - Reprise

Richard Hall oftewel Moby weet al jaren internationaal succes binnen te loodsen met zijn dream en dance albums. In de teksten weet hij politieke en religieuze thema’s aan te halen. Met de albums Play en 18 weet de man ook in Nederland en België met hits als ‘Natural Blues’ en ‘Porcelain’ zich definitief te vestigen en staat hij als afsluitende act op diverse festivals.

Dit keer gaat Moby terug in de tijd en met het orkest van Budapest weet hij zijn songs een nieuwe versie te geven. Een akoestische gitaar en een orkest doet wonderen en het blijft allemaal heerlijk swingen zoals Moby dit als geen ander kan opzwepen.
Met gasten als Gregory Porter op  ‘Natural Blues’ en Jim James voor ‘Porcelain’ staan er velen in de rij om met deze man samen te werken. Het resultaat is dan ook verbluffend goed. Met Kris Kristofferson en Mark Lenegan weet Moby een mooi setje te maken voor ‘The Lonely Night’ e Nataly Dawn Alice Skye en Luna Li springen bij op ‘The Great Escape’. Een ander grote hit van Moby ‘Why Does My Heart Feel So Bad’ is voor Apollo Jane en gospel zanger Deitrick Haddon weggelegd.

Zangeres Mindy Jones heeft het voorrecht om zowel op ‘Almost Home’ als David Bowie’s ‘Heroes’ te laten schitteren.
Het is dan ook een heerlijk album met prachtige dancesongs die een nieuw jasje krijgen waardoor ze nog mooier klinken. Ok niet alles is even geslaagd maar voor 90% weet Moby wederom te verrassen.

Dance / Pop

Deel via social media: