Zoek...
MY BABY LANCEERT ‘MOUNAIKI

MY BABY LANCEERT ‘MOUNAIKI

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-05 07:00:00 • min lezen

MY BABY LANCEERT ‘MOUNAIKI

De internationaal opererende maar uit Amsterdam en Nieuw-Zeeland afkomstige band MY BABY lanceert op vrijdag 5 oktober hun nieuwe album ‘MOUNAIKI ~ By the Bright of Night’ in een uitverkochte Melkweg. Het album bevat de voor MY BABY kenmerkende mix van folk, blues, funk en psychedelische trance, aangevuld met invloeden uit o.a. jazz, ragtime, de American Songbook uit de jaren dertig en filmmuziek uit de jaren veertig. De geest van Sly Stone waart ook rond op het album; hij speelt zelfs een hoofdrol in de track ‘Supernatural Aid’.

‘MOUNAIKI ~ By the Bright of Night’ laat een band horen die vanaf hun ontstaan het avontuur is aangegaan en niet bang is om zichzelf te ontwikkelen. Joost Sheik van Dijck (drums, zang): “Mounaiki is de Sjamanistische naam die we hebben gegeven aan onze hoofdpersoon en staat voor liefde en wilskracht. Haar zoektocht naar betekenis en identiteit leidt tot een pad van transformatie.”

  

De Melkwegshow is het startschot van een Europese tour die de band naar België, Duitsland, de UK, Frankrijk, Zwitserland, Servië, Tsjechië, Italië en Kroatië voert. De eerste UK-show in Bristol is al uitverkocht.

 

Mounaiki Tour Nederland

5 oktober – Melkweg, Amsterdam (uitverkocht)

20 oktober – Hedon, Zwolle

25 oktober – Oosterpoort, Groningen

26 oktober – Doornroosje, Nijmegen (uitverkocht)

27 oktober – Effenaar, Eindhoven

28 oktober – Annabel, Rotterdam

 

Over MY BABY

MY BABY bracht eind 2013 debuutalbum ‘Loves Voodoo!’ uit, waarmee de band de wereld kennis liet maken met hun magische en hypnotiserende voodoo blues beats. In 2014 speelde het trio o.a. op Eurosonic/Noorderlslag en Zwarte Cross en speelde shows in de UK en Nieuw-Zeeland. In 2015 tourde de band non-stop door Europa, dit keer ter promotie van hun tweede album ‘Shamanaid’. MY BABY was tevens te zien op grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Sziget. In 2015 stond MY BABY geprogrammeerd op maar liefst zeven podia tijdens Glastonbury. Seasick Steve vroeg de band vervolgens als support op zijn tour door de UK. In 2016 werd MY BABY geëerd met een Edison Pop Award voor hun album ‘Shamanaid’, en deed een headline tour door de UK, Duitsland, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Nederland. De band speelde o.a. op Paaspop, Dauwpop, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Lowlands en Pinkpop, maar ook op buitenlandse festivals als Glastonbury (UK), Sziget (Hongarije), Fusion (Duitsland) en Exit (Servië).  

 

In 2017 bracht MY BABY het album ‘Prehistoric Rhythm’ uit, waarmee de band op bijna alle BBC-radiostations werd gedraaid. Het drietal werd voor de tweede keer uitgenodigd te komen spelen op Glastonbury en was de eerste Nederlandse act die op de mainstage stond van het legendarische Isle of Wight festival. In eigen land werd de band uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Vrijheid. In het kader daarvan bezochten Cato, Joost en Daniel een vluchtelingenkamp aan de Servische grens. De verhalen die ze daar hoorden resulteerde in de track ‘Borderline’, dat ook op MOUNAIKI ~ By the Bright of NIght te vinden is.

Deel via social media: