Zoek...
MUZIEKNIEUWS
DOOR
2017-09-08 07:00:00 • min lezen

Nacht van de Kaap 2017

RECENSIE

De Nacht van de Kaap, 9e editie

2 september 2017, Katendrecht, Rotterdam

Tekst Roland Huguenin

Fotografie Joke Schot


‘s Nachts bruist het vertier welig

‘De Nacht van de Kaap’ beleefde dit jaar haar negende editie. Daarin overtrof het festival haar eigen succes met een nog bredere programmering en ruimere opzet dan in de voorgaande jaren. De lange avond die doorging tot ver in de kleine uurtjes, bood een uitbundige mix van zeemansvertier, levensliederen en exotische muziek uit alle windstreken. Wie los wilde gaan in het Rotterdamse repertoire, liet zich door Marja van Katendrecht meevoeren in de ’Ode aan de Nacht’. Voor de fijnproevers waren er intieme optredens in Theater Walhalla en in de vele ‘rosse’ kroegen. Swingers en rockers konden terecht in danszalen en op diverse buitenlocaties.

Op het Deliplein, het hart van het festival, bracht een potpourri van Nederlandse artiesten de ’Ode aan de Nacht` in een mix van levensliederen, opera-aria’s, chansons en rocksongs, onder begeleiding van het showorkest van Ronald Kool. Naast oude bekenden als Harry-Jan Bus, Pierre van Duijl, en de Zusjes Annie en Paula van Wanrooy, stonden dit jaar Los Paja, The Dawn Brothers, The Black Marble Selectio, Henk Numeijer, Isabella Scholte, Lady China, Simone Roerade, Loes Luca samen met haar moeder Ina Vermeulen, Brigitte Kaandorp en Paul de Leeuw in de schijnwerpers.

Om 02:00 uur waren alle live-optredens voorbij. Wie toen nog geen genoeg had van het feesten kon tot 04:00 terecht bij de ‘Stille Disco’, het meest geruisloze knalfeest van Nederland, of in verschillende cafes, waar men de laatste afzakkertjes schonk. 

De Nacht van de Kaap betovert en legt de Rotterdamse volksziel bloot. Het theatrale muziekfestival dat in 2015 werd uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland, krijgt steeds meer landelijke bekendheid. In 2018 verheugt ‘De Nacht’ zich op haar eerste decennium. Wij kunnen uitzien naar het volgende grootse feest.

Deel via social media: