Zoek...
Neil Young - The Visitor

Neil Young - The Visitor

Label: Reprise / Warner

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-09 07:00:00 • min lezen

Rock
8,5

Neil Young – The Visitor

Neil Young weet als een ras muzikant van geen ophouden. De man is inmiddels ver in de 70 en heeft nu met de zonen van Willy Nelson het zoveelste album uitgebracht. The Promise of the Real met Lukas en Micah Nelson is inmiddels zijn vaste begeleidingsband geworden. Niet dat ze deel uitmaken van het componeren van de songs, maar het als alternatief van de beroemde Crazy Horse, klinkt dit weer fris en energierijk.

Het album mag best worden betiteld als een van de betere Neil Young albums. Het is gevarieerder dan zijn The Monsanto Years waar The Promise of the Real ook Neil Young begeleid. Hoewel nieuwe bands toch  2 -3 jaar er over doen om een nieuw album op de markt te brengen, weet Young ieder jaar er een nieuwe te produceren. Dit jaar zijn er zelfs twee.

De Hitchiker, dat tientallen jaren op de plank lag,  werd dit jaar al eerder uitgebracht.
Met The Visitor gaat Young er stevig tegenaan. De wat vierkante songs “Already Great” en “Fly By Night Deal” rocken als vanaouds. Maar ook de heldere akoestische singer songwritersongs waaronder “Almost Always” en “Change of Heart” karakteriseert Neil Young.
Het “Carnival” valt op in zijn herkenbaar ritme en aanstekelijke tune dat zo een gitaarlikje van Santana had kunnen zijn.
Het typeert Neil Young zowel in muziekstijl als in activiteit en het produceren van veel songs in een korte tijd. Maatschappelijk georienteerd met een goede sound. 

Kortom op de valreep van dit jaar een mooi album erbij

Rock

Deel via social media: