Zoek...
Neptune Blue

Neptune Blue

maakt zich op voor nationaal en internationaal debuut

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-15 07:00:00 • 2 min lezen

Rock

Neptune Blue maakt zich op voor nationaal en internationaal debuut

Rockband Neptune Blue heeft onlangs al via de sociale media de tracks ‘Walk Away’ en ‘Eyes Wide Open’ uitgebracht die te horen zullen zijn op het debuutalbum ‘New Horizons’ dat later dit jaar uitkomt. Op Spotify zijn deze nummers binnen een paar weken al goed voor 160.000 plays, die de band ook snel de gewilde ‘Spotify Verified Artist-status’ opleverde.

De officiële debuutsingle ‘Heartbeat’ is inmiddels uit. De groep heeft voor het album samengewerkt met de wereldberoemde producer en mixing engineer Ronald Prent. De artiesten die Prent tot zijn klantenkring mag rekenen zijn onder andere Kensington, Anouk, David Bowie, Rammstein, Simple Minds, Van Halen en The Police. Op de na de zomer te verschijnen EP vinden we muzikale bijdragen van Steve Stout (Lifehouse) en Neil Taylor (Tears for fears).

Prents betrokkenheid bij het project heeft een aanzienlijk aandeel in de sound van de band.

In het creatieve proces van het album is er flink op los geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen. De basis wordt altijd gevormd door de combinatie van urban rock invloeden met oersterke gitaarriffs en catchy melodieën.  Hugo Hoeksma (gitarist, producer, songwriter, alsmede de enige Nederlander) heeft de band opgericht.

Nadat hij in Ronald Prent een partner had gevonden om de door hem geschreven nummers op te gaan nemen is hij op zoek gegaan naar talent in het buitenland wat hij in Nederland niet kon vinden. In Los Angeles kwam hij in contact met de muzikanten die de rest van de band zouden gaan vormen: Chris Hodges, Greg Pajer, Andrew James en Zak St. John. Hodges (leadsinger, songwriter) wordt geprezen in Amerikaanse media om zijn unieke stemgeluid die je ‘bij de strot grijpt.’ – aldus The Examiner -. Pajer (gitarist), een muzikant van wereldklasse waardoor hij een veelgevraagd gitarist is op festivals over de hele wereld. Zak St. John (drummer), één van de meest gewilde drummers in LA, heeft samenwerkingen op zijn naam staan met o.a. Stevie Wonder en The B-52’s. James (bassist) heeft onder andere getoerd met Miley Cyrus en Demi Lovato en daarnaast zijn opwachting gemaakt in grote Amerikaanse tv-shows zoals ‘The Tonight Show’ en ‘Good Morning America’.

De band is een gitaar gedreven pop/rock hybride vol met invloeden van zwaargewichten zoals The Foo Fighters, Stone Sour, Linkin Park en Alter Bridge.

Orkestrale elementen en 80-style harmonieën maken het geheel af.

 

Rock

Deel via social media: