Zoek...
NIEUW ALBUM ARIANA GRANDE ‘SWEETENER’ OP 17 AUGUSTUS UIT

NIEUW ALBUM ARIANA GRANDE ‘SWEETENER’ OP 17 AUGUSTUS UIT

Label: Universal

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-10 07:00:00 • min lezen

Pop

NIEUW ALBUM ARIANA GRANDE ‘SWEETENER’ OP 17 AUGUSTUS UIT

De 24-jarige popster Ariana Grande heeft bekend gemaakt haar nieuwe album ‘Sweetener’ op vrijdag 17 augustus uitkomt. Ook deelt Grande alvast het artwork van haar nieuwe album. Natuurlijk kan muziek bij dit grote nieuws niet uitblijven en dus verschijnt vandaag ook meteen Grande’s nieuwste track ‘The Light is Coming’ featuring Nicki Minaj.

Deze tweede single van het album ‘Sweetener’ is geproduceerd door Pharrell. De eerste single ‘No Tears left To Cry’ kwam binnen op de nummer 1 positie in iTunes in wel 88 landen en staat nog steeds in de top 10 van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ariana is hierdoor overigens de eerste artiest ooit wereldwijd van wie de eerste single van alle vier opeenvolgende albums in deze Top 10 binnenkwam.

De premiere van de door Dave Meyers geregisseerde video van ‘The Light Is Coming’ is exclusief te zien op de website van sportmerk Reebok. Ook de video van ‘No Tears left To Cry’ met meer dan 300 miljoen views op de tellers is van de hand van Meyers.

Over Ariane Grande
Met haar krachtige stem en enorme bereik heeft de nu 24-jarige zangeres Ariana Grande zich ontpopt tot een van de meest aansprekende iconen van de hedendaagse popmuziek. Met drie platina albums en meer dan 18 miljard streams op haar naam, heeft ze haar plek zowel veroverd als bevestigd. Zo sleepte ze eerder al vier Grammy Award nominaties in de wacht en scoorde maar liefst acht Top 10 hits in de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100. Het succesvolle ‘Dangerous Woman’ uit 2016 wordt international gezien als een relevant wapenfeit voor haar verschijning in Time’s ‘100 Most Influential People’s’ lijst. In 2013 debuteerde Grande met ‘Yours Truly’, een album waarop ze haar veelzijdigheid qua stem en muzikale keuzes aan de wereld presenteerde. De opvolger ‘My Everything’ verscheen in 2014 en leverde Ariana een eerste Grammy nominatie voor ‘Best Pop Vocal Album’ op. Van dit album waren de zesvoudig platina hits ‘Problem’ en ‘Bang Bang’ afkomstig. Met ‘Dangerous Woman’ in 2016 koos Grande duidelijk richting, wat haar in de media lovende kritieken opleverde, zoals “having something meaningful to say with that jaw-dropping voice — one of the most exquisite in pop today.” (Entertainment Weekly). Vorig jaar nog, sloot ze haar ‘Dangerous Woman’ wereldtour af met op de teller 85 arena shows wereldwijd.

Pop

Deel via social media: