Zoek...
Nieuwe single en album voor Coldlay

Nieuwe single en album voor Coldlay

Label : PLG

Youtube video
MUZIEKNIEUWS
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-11-02 07:00:00 • 1 min lezen

Pop

Nieuwe single en album voor Coldplay

De geruchten waren er natuurlijk al een tijdje, maar enkele dagen geleden is bekend gemaakt dat COLDPLAY al op 22 november hun nieuwe album gaat uitbrengen. Het album heet "Everyday Life" en zal uitkomen op CD en als 2LP. ‘Everyday Life’ telt 16 nieuwe nummers. Het album is onderverdeeld in twee delen van 8 nummers, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’ en "is een reactie op het hedendaagse leven."

‘Everyday Life’ telt 16 nieuwe nummers. Het album is onderverdeeld in twee delen van 8 nummers, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. De hoes van het album dateert uit 1919 en is een foto van een band van de overgrootvader van bandmember Johnny Buckland. 'Everyday Life' is een reactie op het hedendaagse leven en raakt actuele thema’s zoals oorlog, de vluchtelingencrisis, de opkomst van rechts nationalisme, sexisme, racisme, politie geweld, corruptie en ‘gun control’ aan.

Coldplay begon met het schrijven van het album gedurende de tweejarige tour in navolging van ‘A Head Full Of Dreams’. Deze tour was wereldwijd de op drie na grootste tour aller tijden en het nieuwe album is dan ook een reactie op de turbulente tijd die de band doormaakte en de politieke chaos die rond diezelfde periode ontstond.

De 16 nummers zijn op verschillende locaties wereldwijd opgenomen en het album is geproduceerd door ‘The Dream Team’. Ook zijn artiesten uit verschillende landen, waaronder Stromae, Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier, op het album te horen.  

Coldplay wenst met ‘Everyday Life’ een boodschap van ‘Peace and Love’ uit te dragen, hetgeen in het Arabisch ook op de album kaft te lezen is. Met lyrics als ‘I Could Be You, You Could Be Me’, brengt de band een gevoel van saamhorigheid, liefde en empathie naar buiten.

Pop

Deel via social media: