Zoek...
nieuwe single Videotape voor St. Solaire in aanloop naar nieuw album

nieuwe single Videotape voor St. Solaire in aanloop naar nieuw album

Youtube video
MUZIEKNIEUWS
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-11-17 07:00:00 • 2 min lezen

Pop

Nieuwe single en video voor St. Solaire.

Videotape is de eerste single van het aanstaande debuutalbum you=me en staat o.a. in de New Music Friday NL op Spotify. De videoclip is gemaakt door Frank van ’t Hof van Adapter Media (De Likt, Het Gezelschap e.a.).

Over de single

Videotape gaat over de onlosmakende verbinding tussen heden en verleden, waarin het leven ons steeds opnieuw dezelfde lessen laat ervaren. 

In tegenstelling tot eerder uitgebracht werk van de band is de sound van de nieuwe single meer uitgesproken, steviger en wijds. De band ging de samenwerking aan met engineer Sam Jones (Klangstof, Luwten, Luka) die de band laat klinken zoals zij is: integer en gelaagd. Het album van St. Solaire wordt uitgebracht door Sweetfish Distribution (Jack and the Weatherman, Kita Menari, David Benjamin). 

Frontman Geert van Emden: “We hebben de hele plaat opgenomen in onze zelfgebouwde studio, waardoor we heel dichtbij ons eigen geluid konden blijven. Sam Jones heeft dat op een supermooie manier weten te accentueren en er voor gezorgd dat alles één geheel werd.”

Over St. Solaire:
Het elegante, betoverende geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet - vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen - heeft zich gevormd rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden, zoals is te horen op de geprezen eerste singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’. 

Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 trok de band zich terug om te werken aan nieuw repertoire. Op het moment van schrijven staat de band, bestaande uit Geert van Emden, Jesse den Dulk, Pascal Konings en Tijs Kulker, op het punt nieuw terrein te betreden met het uitbrengen van hun debuutalbum die in april 2021 zal verschijnen. Uit een weelde van muzikale invloeden - variërend van Bon Iver, Radiohead tot The War On Drugs - heeft St. Solaire hun eigen geluid gedistilleerd. Het intieme en persoonlijke wordt door de band gewikkeld in een warme deken van alternatieve rock en bruisende indie pop. 

St. Solaire heeft zich keer op keer bewezen als een hartverwarmende live band. Hun shows op podia als Tivoli Vredenburg, Doornroosje en Paradiso; of tijdens festivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque hebben de band doen onderscheiden als één van de grootste muzikale beloften uit Nederland. Met het nieuwe album in aantocht wordt het hoog tijd om alle muziekliefhebbers te verwelkomen in het wijdse, melodieuze geluid van St. Solaire.

Pop

Deel via social media: