Zoek...
BLØF

BLØF

MUZIEKNIEUWS
DOOR
2018-06-25 07:00:00 • min lezen

Hiphop / Pop / Reggae / Rock / Rock 'n Roll / Soul

Parkpop in een nieuw jasje

Zondag hebben zo'n 200.000 mensen Parkpop bezocht. De regen bleef uit, het park was grotendeels zonnig en zelfs redelijk warm. Met maar liefst vijf podia heeft Parkpop voor ieder wat wils geboden. Beginnende acts via People's Stage, lokale acts via het Haags Podium, breakdance via het (I Love) Hiphop Podium en dan de twee hoofdpodia die elkaar afwisselden.

Het echte hoofdpodium (Jupiler Stage) was gelukkig nog gewoon in de open buitenlucht (zoals Parkpop voor mij hoort te zijn) en het andere podium was 'verstopt' in een grote tent (Hifi Klubben stage). De podia stonden dit jaar ook anders gepositioneerd. Even wennen, maar Jupiler Stage stond eigenlijk op een hele mooie plek. Het gebruik van het Zuiderpark in de lengte kwam goed tot zijn recht. Vanaf de VIP area had je een super uitzicht over dit hele veld, met in het midden het hoofdpodium. Voorgaande jaren was deze area gepositioneerd tussen de twee podia in, iets dichterbij, maar wel keek je toen meer schuin vanaf de zijkant naar het podium. Is de nieuwe indeling de inbreng van Mojo?

Bommetje (Rene Bom, voormalig Nachburgemeester Den Haag) opende Parkpop in de tent. Deze act, The Dubbeez, zette gelijk de juiste vibe neer. Dubreggae gecombineerd met rootsreggae, een fijne opener.

In sneltreinvaart door alle acts die ik heb gezien: de Bökkers op Jupiler, Sallands dialect rock. Vervolgens Icarius, met maar liefst drie gitaren en twee zangers brachten deze Haagse jongens keiharde metalcore. The Go! Team uit Brighton (UK), begon vol enthousiasme, maar sorry de zang was regelmatig vals. DeWolff, vette rock en een nette show, maar voor hun doen wat braaf. Banana Savanah, 'funky and groovy', mooie covers van bijvoorbeeld Curtis Mayfield. Danny Vera, Americana in een strak jasje. Jeugd van Tegenwoordig, droge humor eerste klas, zij maken er altijd wel een feestje van. Ze hadden het publiek ditmaal helemaal tuk door aan te kondigen dat ze maar met hun tweeën waren, omdat Willie zijn enkel had gebroken. Willie kwam even later in rolstoel alsnog de show stelen. Roachford, een van de betere acts van vandaag. Te gek om deze soulvolle Andrew Roachford uit London eindelijk live te zien. Hij heeft mijn verwachtingen helemaal waargemaakt. The Analogues, The Beatles Tribute band die alle nummers live spelen die de Beatles nooit live hebben gespeeld. Helaas stond het geluid niet helemaal lekker afgesteld in het begin. The Fratellis, een Schotse alternatieve-rock band die voor één nummer heel leuk zijn, maar die op lange termijn voor mij niet interessant genoeg bleken. Cookhouse, moderne folk pop uit Den Haag. Een goede zanger met lekker klinkende nummers. Het publiek joelde. Daar gaan we nog meer van horen. BLØF, je kent ze wel. Maar wist je ook dat ze 'O, O, Den Haag' kunnen zingen? Strakke, fijne en plezierige show. Mooi einde van een mooie 38e Parkpop-editie!Hiphop / Pop / Reggae / Rock / Rock 'n Roll / Soul

Deel via social media: